Gekleurde gevelstenen van Vandersanden

Steenfabriek Vandersanden heeft sinds dit jaar ook gekleurde stenen in zijn catalogus zitten. Deze stenen werden speciaal ontwikkeld voor de bouw van het Isala Ziekenhuis in Zwolle, Nederland. Doordat de kleuren in de stenen ingebakken worden, kunnen ze niet meer beschadigd worden. Cees Groot legt uit voor de camera van Architectura.be.
Steenfabriek Vandersanden heeft sinds dit jaar ook gekleurde stenen in zijn catalogus zitten. Deze stenen werden speciaal ontwikkeld voor de bouw van het Isala Ziekenhuis in Zwolle, Nederland. Doordat de kleuren in de stenen ingebakken worden, kunnen ze niet meer beschadigd worden. Cees Groot legt uit voor de camera van Architectura.be:


'Wij zijn producent van gevelstenen. Er is ons gevraagd iets speciaals te tonen. Deze gevelsteen hebben wij ontwikkeld voor architectenbureau Alberts & Van Huut, voor de bouw van een groot project: het Isala ziekenhuis. Voor dit project produceerden wij 2,2 miljoen stenen, waarvan er 200 000 in deze uitvoering. De kleuren hebben wij verkregen door klei met een kleurpigment in de steen in te bakken. Eerst produceren wij een steen, waarna we de kleurstof erop spuiten. De steen wordt gebakken en we hebben een eindproduct. Het voordeel van deze methode is dat de kleuren van de stenen niet beschadigd kunnen worden, omdat ze werden ingebakken.'


    
Animatie van het bouwproces van het nieuwe Isala ziekenhuis in ZwolleDeel dit artikel:

Onze partners