Geluidsabsorberende, transparante en brandwerende gordijnstoffen van Vescom op Architect@Work

Vescom introduceerde begin dit jaar drie types lichtdoorlatende, brandwerende en geluidsabsorberende gordijnstoffen: Carmen, Marmara en Formoza. Het bedrijf zal de projectstoffen ook voorstellen op A@W. De gordijnstoffen absorberen tot vijf keer meer geluid dan conventionele transparante gordijnstoffen.
Vescom introduceerde begin dit jaar drie types transparante akoestische gordijnstoffen: Carmen, Marmara en Formoza. Het bedrijf zal de lichtdoorlatende, brandwerende en geluidsabsorberende projectstoffen ook voorstellen op ARCHITECT@WORK. Het materiaal absorbeert tot vijf keer meer geluid dan conventionele transparante gordijnstoffen.
Tot op heden ontwikkelde Vescom al veel zware, dichte en geluidsabsorberende stoffen om de akoestiek in ruimtes te verbeteren. Vanuit de behoefte om ook voor omgevingen waar licht gewenst is een akoestisch oplossing te bieden, introduceert het bedrijf nu transparante, geluidsabsorberende gordijnstoffen. De stoffen zijn doorschijnend, licht, brandveilig en verbeteren de akoestiek van een ruimte. De gordijnstoffen werden ontwikkeld en ontworpen door Annette Douglas en geproduceerd door Vescom.
Carmen, Marmara en Formoza zorgen voor gedeeltelijke absorptie van geluid. Op die manier wordt voldoende licht doorgelaten terwijl de geluidsabsorptie significant verhoogt ten opzichte van gladde oppervlakken als glas of beton.


Carmen, Marmara en Formoza hebben ondanks hun minimale gewicht een geluidabsorptie niveau dat tussen alphaw 0.5 en 0.6 ligt. De stoffen hebben vooral een sterk effect in ruimtes waar geluidsreflecterende oppervlakken als glas en beton voor nagalm zorgen. De drie types stoffen werken bovendien vlamvertragend (Trevira CS) en voldoen aan de strengste Europese norm voor openbare gebouwen.

Vescom zal op ARCHITECT@WORK te vinden zijn op stand 257-260. Voor meer info over het bedrijf en hun producten kan u hier terecht.
Deel dit artikel:

Onze partners