Geluidsisolerende inbouwdoos van HELIA voorkomt geluidslekken in akoestische wandsystemen

Akoestische isolatie is net zo sterk als zijn zwakste schakel. Perforaties voor bijvoorbeeld stopcontacten en schakelaars kunnen daarom de geluidsisolerende waarde van een wand sterk verzwakken. Om dat te verhelpen heeft Helia een akoestische inbouwdoos ontwikkeld die 77 dB gecertificeerd is.

Akoestische isolatie is net zo sterk als zijn zwakste schakel. Perforaties voor bijvoorbeeld stopcontacten en schakelaars kunnen daarom de geluidsisolerende waarde van een wand sterk verzwakken. Om dat te verhelpen heeft Helia een akoestische inbouwdoos ontwikkeld die 77 dB gecertificeerd is.

77 db

Om geluidslekken te vermijden ontwikkelde HELIA een geluidsisolerende  inbouwdoos voor montage in wanden met hoge geluidsisolerende eisen. De massieve doos met geluidsisolerende mantel absorbeert en weerkaatst het geluid, zodat hinder in nabijgelegen ruimtes vermeden wordt. Elke verzwakking van een geluidsisolerende wand beïnvloedt de akoestische eigenschappen ervan. De speciaal ontworpen inbouwdozen kunnen in vijfvoudige  combinatie, tegenoverliggend worden ingebouwd, zonder een negatieve invloed te hebben op het geluidsdrukniveau (77 dB gecertificeerd). Ook installatie  achteraf is mogelijk.
 

De geluidswerende Electronic-doos tast de geluidswerende functie van de wand niet aan en creëert isolatieruimte voor elektronische schakeltoestellen, …  De doos is ook bruikbaar als dubbele doos en er is voorzien in extra grote aansluitruimte voor communicatie- en netwerktechniek en voor allerhande  elektronische componenten (KNX-actuatoren, relais, zendmodules, communicatietechniek). Het proefcertificaat als bewijs van de geluidsisolerende kwaliteit kan worden gedownload op de website van Helia.

Deel dit artikel:

Onze partners