Gesloten gevelbekleding met open-gevel-look

Architecten en interieurontwerpers geven vaak de voorkeur aan een houten gevelbekleding met open voeg omwille van de strakke look of het speelse effect dat de schaduw tussen de latten geeft. De keuze voor een open of een gesloten voeg hangt dus grotendeels af van het visuele aspect. Dat hoeft niet langer een bepalende factor te zijn. Carpentier introduceert een oplossing die de mogelijkheid biedt om de strakke look en speelse schaduwen van een open voeg te verwezenlijken met een gesloten gevelbekleding.

Deze nieuwe ontwikkeling past Carpentier toe op het verticale Piano-profiel uit hun assortiment van thermisch Clear Pine gevelbekleding. Dankzij zwart geschilderde strepen in de voegen van het paneel ontstaat een diepere dimensie die de illusie van een open voeg creëert. Deze unieke houten gevelbekleding voor binnen en buiten bootst dus op een slimme manier een gevelbekleding met open voegen na.

Natuurlijk mooi en duurzaam

Duurzaamheid zit verankerd in het DNA van Carpentier. Bij de ontwikkeling van producten kiezen ze dan ook bewust voor duurzame oplossingen. Zo gebruiken ze enkel ecologische houtsoorten afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Het Piano-profiel is vervaardigd uit thermisch Clear Pine. Dit hout is zeer duurzaam, stabiel en van nature knoopvrij. Het kan zowel binnen als buiten, onbehandeld of met een verdere afwerking (geborsteld, geolied...) worden ingezet. Onbehandeld gaat de warme kleur van het thermisch gemodificeerde hout na verloop van tijd mooi vergrijzen, wat zorgt voor een natuurlijke, elegante uitstraling.

De zwarte strepen, die Carpentier optioneel voorziet om een open-gevel-look te creëren, worden in het atelier gespoten met een duurzame, watergedragen verf. Ze creëren een diep schaduweffect en accentueren de strakke lijnen van het gebouw. Binnenshuis zorgt de toevoeging van de zwarte strepen in de voegen van de houten wandbekleding voor dynamiek in het interieur. Het frontale gedeelte van de panelen kunnen ze borstelen of in een kleurtint behandelen, waardoor architecten en designers hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Deze innovatieve oplossing biedt dus ruimere ontwerpmogelijkheden.

Thermisch behandelde houten gevelbekleding

Waarom kies je best voor thermisch behandelde houten gevelbekleding?

  • 100% ecologisch en milieuvriendelijk, omdat er bij de thermische behandeling geen chemicaliën worden gebruikt
  • Hout met duurzaamheidsklasse I/II, waardoor de levensduur sterk wordt verlengd
  • Verbeterde vormvastheid door het verlaagde vochtgehalte
  • Betere weerstand tegen houtrot
  • Toepasbaar met onzichtbaar bevestigingssysteem; er komen geen nagels of vijzen aan te pas
  • Ruime waaier aan afwerkingsmogelijkheden


Snelle en eenvoudige plaatsing

Het Piano-profiel maakt deel uit van het QuickClip® gamma. Carpentier biedt het profiel in combinatie met het Grad-bevestigingssysteem aan, waardoor een naadloze en snelle plaatsing van de gevelbekleding of wand is gegarandeerd. Dat levert een grote tijdwinst en maar liefst 50% besparing op de plaatsingskosten op. Aangezien de QuickClip® profielen gemakkelijk te demonteren zijn, leent deze innovatie zich ook perfect voor circulair bouwen. Na een opfrisbeurt zijn de houten profielen eenvoudig terug te bevestigen, waardoor het Piano-profiel een uitstekende ecologische voetafdruk heeft en goed scoort op het vlak van circulariteit.

Geschikt voor interieur en exterieur

De gesloten houten gevelbekleding met open-gevel-look is geschikt voor heel wat toepassingen, zowel in nieuwbouw als renovatie. Denk bijvoorbeeld aan een optopping in houtskeletbouw, waarbij het Piano-profiel als gevelbekleding niet alleen zorgt voor een eigentijdse uitstraling maar de gevel ook beschermt tegen weersinvloeden.

Binnenshuis oogt dit innovatieve profiel eveneens bijzonder stijlvol. Met zijn strakke design kan deze houten wandbekleding – overigens ook prima geschikt om plafonds mee af te werken – in alle ruimtes van de woning worden toegepast. Ook voor zakelijke toepassingen in kantoren, restaurants of hotels biedt het Piano-profiel met zwarte strepen een smaakvolle oplossing, die meteen de akoestiek verbetert en de echo in de kamer vermindert.

Deel dit artikel:

Contacteer Carpentier Hardwood Solutions

Onze partners