Gevel in zink kleurrijker en duurzamer

De gevel bepaalt voor een zeer groot deel het uitzicht van een woning. De lat mag dus esthetisch hoog worden gelegd. VMZINC, marktleider in zinken systemen voor dak en gevel, bouwde de afgelopen jaren een stevige reputatie op. Het bedrijf biedt verschillende plaatsingstechnieken aan en ontwikkelde verschillende tinten. Vanaf Batibouw 2013 wordt de waaier aan tinten, waarin de VMZINC-systemen beschikbaar zijn, nog uitgebreider.

De gevel bepaalt voor een zeer groot deel het uitzicht van een woning. De lat mag dus esthetisch hoog worden gelegd. VMZINC, marktleider in zinken systemen voor dak en gevel, bouwde de afgelopen jaren een stevige reputatie op.  Het bedrijf biedt verschillende plaatsingstechnieken aan en ontwikkelde verschillende tinten.

Vanaf Batibouw 2013 wordt de waaier aan tinten, waarin de VMZINC-systemen beschikbaar zijn, nog uitgebreider. Naast zink, geprepatineerd zink en gekleurd zink in de nuances rood, groen en blauw, lanceert  VMZINC nu ook PIGMENTO Bruin. De geprepatineerde VMZINC systemen in QUARTZ-ZINC en ANTHRA-ZINC worden dan weer duurzamer: voor deze tinten introduceert VMZINC de oppervlaktecoating VMZ Strat. Volgens de fabrikant hebben bijgevolg zelfs de meest bouwmateriaalonvriendelijke omstandigheden geen grip op het geprepatineerde zink.

Tenslotte stelt VMZINC ook het pas opgerichte VMZINC at WORK-plaatsersnetwerk  voor. Zo is men er absoluut zeker van dat niet enkel de gevel of het dak, maar ook de installateur uit het juiste zink gesneden is.


Ook gevels in zink


Zink wordt al lang niet meer uitsluitend in verband gebracht met dakgoten en daken. Ook als gevelbekleding wordt zink steeds populairder. Zinken gevelsystemen zijn immers duurzaam, makkelijk te plaatsen en zorgen in combinatie met isolatiemateriaal voor een aanzienlijke energiebesparing. Bovendien biedt het ook een esthetische meerwaarde en veel creatieve mogelijkheden.

Door een keuze te maken uit een ruime waaier aan natuurlijke tinten enerzijds en verschillende plaatsingssystemen zoals VMZ Staande Naad waarmee een uniek lijnenspel kan worden gecreëerd, de budgetvriendelijke overlappingspanelen VMZ 200, de eenvoud van VMZ 333 Gevelpaneel ST, de moduleermogelijkheden van de gevelcassettes VMZ Mozaik of VMZ Mozaik Relief voor een gevel met 3D-structuur anderzijds, kan men de gevel een heel unieke look geven, en dat zowel in nieuwbouw als in renovatie.

PIGMENTO Bruin


Op Batibouw 2013 pakt VMZINC uit met een nieuwe tint die zowel bouwheer als architect creatieve vrijheid geven om dak en gevel naar hartelust te personaliseren: PIGMENTO Bruin.

PIGMENTO Bruin, door een groep van 350 internationale architecten uit 12 kleurstalen quasi-unaniem verkozen tot mooiste nieuwe dak- en geveltint, is een donkerbruine tint die te vergelijken valt met de kleur van de boomschors van een sequoia-cipres. De nieuwe tint roept warmte, elegantie en hartelijkheid op. Door de associatie met bomen, draagt PIGMENTO Bruin ook de waarden duurzaamheid, bestendigheid en weerstand met zich mee.

PIGMENTO Bruin speelt in op de huidige kleurtendenzen die natuurlijke en brute tinten naar voren schuiven.  Volgens VMZINC harmonieert de kleur met andere bouwmaterialen zoals steen, hout, beton, glas enz. en laat ze zich ook combineren met alle andere geprepatineerde zinktinten uit het VMZINC-gamma: QUARTZ-ZINC,  ANTHRA-ZINC, PIGMENTO Rood, Groen of Blauw.


Z
ink heeft van nature immers een metaalachtig glanzend oppervlak dat door blootstelling aan weer en wind geleidelijk overgaat in een lichtgrijs half-mat natuurlijk patina. Om het zink al van bij het begin een gepatineerd aspect te geven, werden eind jaren ’80 en eind jaren ’90 de geprepatineerde varianten ANTHRA-ZINC (donkergrijs) en QUARTZ-ZINC®  (fluweelgrijs) ontwikkeld. Deze tinten hebben, net na het walsen, een chemische oppervlaktebehandeling ondergaan om het patinerende proces te versnellen en het gelijkmatig te laten verlopen. Het PIGMENTO-gamma, gelanceerd op Batibouw 2005 en waarvan de nieuwe bruintint vanaf Batibouw 2013 integraal deel uitmaakt, wordt geproduceerd vertrekkende van een QUARTZ-ZINC substraat waaraan minerale pigmenten werden toegevoegd.

De nieuwe tint PIGMENTO Bruin kan op alle types van gebouwen worden toegepast en op alle vormen van bedekkingen met staande naad waarvan de helling meer dan 5 % bedraagt. Het standaardgamma bestaat uit bladen, bobijnen, accessoires voor staande naad dakbedekkingen, gevelpanelen en accessoires en aangehaakte profielen.


VMZ STRAT

Daarnaast lanceert VMZINC op Batibouw 2013 ook een oppervlaktecoating voor zinken dak- en gevelsystemen in QUARTZ-ZINC en ANTHRA-ZINC.  In de eerste plaats zorgt de coatinglaag VMZ Strat ervoor dat dak en gevel op een natuurlijke manier beschermd worden tegen corrosie, vuil, zout en zuren.  De coatinglaag werd dan ook al langer gebruikt in de scheepvaart bijvoorbeeld.  Naast deze functionele troeven, kent de coatinglaag VMZ Strat ook een duidelijk esthetische meerwaarde vermits de gekozen tint nog langer behouden blijft. De VMZ Strat-coating wordt op aanvraag aangebracht en kan worden toegepast op alle geprepatineerde VMZINC-systemen voor gevel en dak.

VMZINC at WORK

VMZINC schaarde de laatste maanden gespecialiseerde zinkplaatsers om zich heen en stelt ze op Batibouw 2013 voor: het VMZINC-installateursnetwerk VMZINC at WORK. De VMZINC at WORK-plaatsers zijn zogenaamde ‘geprefereerde partners’ van VMZINC. Ze kregen allen een doorgedreven opleiding en training en staan zo borg voor een feilloze plaatsing van uw zinken dak- of gevelsystemen. Een VMZINC at WORK-installateur is vertrouwd met het VMZINC-systemengamma en kan u dan ook adviseren bij uw bouw- of renovatieplannen en bij de uitvoering ervan. Bovendien kunnen de VMZINC at WORK-installateurs ook steeds rekenen op de ondersteuning en de knowhow van VMZINC. 

Een volledige lijst van VMZINC at WORK-installateurs is te vinden op de website van VMZINC of in het nulnummer van het gloednieuwe VMZINC at WORK-magazine.

 

Deel dit artikel:

Onze partners