Gewikt en Gewogen: Maison Osaïn over StoSignature

Met StoSignature gaat Sto voor een nieuwe interpretatie van traditionele sierpleister. "Met StoSignature hebben we een systeem ontwikkeld dat materiaal en techniek optimaal combineert", stelt Sto, expert in gevelisolatie en -bekledingen. Maison Osaïn schreef het product voor als in het oog springende gevelafwerking bij de verbouwing van een eengezinswoning in Kontich.

Voor welk project heb je het product voorgeschreven?

We schreven StoSignature voor in het kader van een verbouwing van een eengezinswoning in Kontich.

 

Waarom heb je voor dit product gekozen? Wat gaf de doorslag?

We gingen op zoek naar een product dat het project enerzijds een unieke, natuurlijke en aardse uitstraling kon verlenen maar anderzijds behapbaar was qua kostprijs. Uiteindelijk kozen we bewust en doordacht voor een afwerking met een kleur en een textuur die niet naadloos aansluiten op de naastliggende bebouwing maar wel harmonieus in dialoog gaan. Daardoor creëert de gevel niet alleen meerwaarde voor de bouwheer, maar ook voor de buren en het straatbeeld in de omgeving.

 

Hoe stonden aannemer en bouwheer tegenover deze keuze?

De keuze voor StoSignature kwam er deels op aangeven van de creatieve aannemer Forota. Na een eindeloze reeks stalen met combinaties van kleuren en texturen kwam hij op het idee om glasgranulaten toe te voegen. Deze zorgen voor de ruwe en gelijnde textuur als de pleister uitgesmeerd en afgeschuurd wordt. Als het zonlicht op de gevel valt, fonkelen de glasscherven subtiel. Een leuk geveldetail dat niet té hard opvalt.

 

Wat zijn achteraf gezien de sterke punten van het product?

De kostprijs van het product staat in verhouding met de mooie en unieke uitstraling van de gevel. Met StoSignature beschik je over een technisch sterk product met een bijzondere signatuur voor een behapbare prijs. Als gevelafwerking laat het bovendien een grote ontwerpvrijheid en -flexibiliteit toe. Ronde vormen zijn bijvoorbeeld geen probleem.

 

Zijn er bepaalde dingen waar een architect rekening mee moet houden als hij dit product wil voorschrijven?

Let op voor druipranden ter hoogte van raam- en dakdorpels. Zeker als de bouwheer kiest voor ramen in het vlak.

 

Voor welk type projecten is dit product vooral interessant en voor welke projecten minder? En ligt de kostprijs van dit product hoger of lager dan traditionele alternatieven?

StoSignature laat zich voorschrijven bij zowel particuliere als publieke projecten of projectontwikkelingen. De kostprijs ervan ligt hoger dan die van een standaard afwerking, maar het garandeert een eigenzinnige uitstraling.

Deel dit artikel:
Onze partners