Glijbanen in alle vormen en maten

Goede Speelprojecten is al decennialang specialist op het gebied van ontwerp en realisatie van glijbanen in België en Nederland. Zowel in de openbare ruimte als bij toepassingen in onderwijs, kinderopvang en recreatie. Daarnaast levert de firma aangepaste glijbanen voor kinderen/jongeren met een beperking.

In het uitgebreide programma zijn vrijstaande (met ladder) ook aanbouwglijbanen (bijvoorbeeld voor een speeltoren of –huisje) te vinden. Een brede keuze aan buis-, bak- en taludglijbanen geschikt voor elk uniek ontwerpidee.

De bak- en kuipglijbanen kunnen vanaf 1,95 m hoogte met een golf worden uitgevoerd. Bochtglijbanen op een talud worden op maat gemaakt en deels aangepast aan het talud, waarbij in de meeste gevallen echter ook aanpassingen aan het talud ter plaatse dienen te gebeuren. De helling en het talud dienen vakkundig digitaal te worden opgemeten. Bochtglijbanen hebben een hellingshoek van 32 - 34° afhankelijk van het glijverloop. De segmenten worden naadloos gelast; de lasnaden worden geschuurd en gepolijst. Indien nodig worden ze met rvs-staanders ondersteund. Vanaf 2,50 m instaphoogte mag de glijbaan enkel op een talud worden toegepast of worden voorzien van hogere zijwanden of een buis (gecombineerde bocht-buisglijbaan).

 

Materiaal

De bakglijbanen en kuipglijbanen uit het Robuust Staal programma zijn geheel vervaardigd van 2,5 mm roestvrij staal met aangelaste RVS buizen. De buisglijbanen en bochtglijbanen zijn van 2 mm RVS. Indien nodig worden ze met stalen of robiniahouten staanders ondersteund.  

 

Valruimte

De obstakelvrije valruimte naast een glijbaan bedraagt aan weerszijden 1 m; bij de uitloop is dit doorgaans 2 m. Afhankelijk van de situatie ter plekke dient bodemmateriaal te worden toegevoegd.

Bron: Goede Speelprojecten

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage