Groene terrassen en technische looppaden op Mastergebouw Lokale Politie Antwerpen

De Antwerpse skyline wordt verrijkt met het Post X gebouw. Een grootschalige ontwikkeling op het voormalige postsorteerterrein met kantoren, een school, winkels, vrijetijdsfaciliteiten en een hotel. In totaal 130.000 m² bovengrondse oppervlakte verdeeld over 9 gebouwen, allen rond één centraal binnenplein. Onderdeel van Post X is het nieuwe Mastergebouw van de Lokale Politie Antwerpen (LPA).

Stéphane Beel stond in voor het ontwerp van Post X, met Jaspers-Eyers als uitvoerend architect en VK Architects & Engineers als studiebureau. Aannemer Besix bouwt het geheel. Dit Mastergebouw van de politie is een prestigieus en complex gebouw met 2 torens van elk 9 verdiepingen, aan elkaar verbonden door een 4 verdiepingen tellende centrale kern. Het complex biedt plaats aan zo’n 2.200 werkposten. Naast een uitgebreide kantooromgeving, heeft het mastergebouw verschillende specifieke ruimtes, zoals gespreks- en verhoorlokalen, sport- en trainingsruimtes en een arrestantenzone.

 

Fijne buitenruimtes

Op het dak van de eerste en vierde verdieping worden fijne buitenruimtes gerealiseerd. De expertise van Zoontjens is ingeschakeld om deze te realiseren. Zo voorziet Zoontjens de aanleg van deze dakterrassen met Dreen®Magna op DNS®.

Op de 10e en 11e verdieping heeft Zoontjens ook deze daktegels aangelegd. Dit zijn technische, niet publiekelijk toegankelijke, daken met onder andere drycoolers en (ventilatie)buizen. Hier zorgde Zoontjens voor de aanleg van de looppaden, voor veilige toegang en onderhoud.

Bron: Zoontjens
Deel dit artikel:
Onze partners