Grote uitbreidingen bij bouwbedrijf Gijbels

Dit jaar realiseerde bouwbedrijf Mathieu Gijbels zijn eigen bouwdroom: het vergroten van hun plooihal met 385m² en het uitbreiden van hun machinepark én aanbod. Tegelijk volgde er een forse investering om de medewerkers te ontzorgen van fysiek zwaar werk. De oplevering gebeurde in november, waarna de nieuwe plooibank en fiber lasersnijmachine tot 6 meter in het splinternieuwe gedeelte hun plek kregen. Voor deze investering trok het bouwbedrijf een miljoen euro uit.

Mathieu Gijbels staat bekend om zijn bedrijfs- en kantoorbouw. Naast kantoren in Oudsbergen, Deinze en Nijvel, beschikt het bedrijf over 3 eigen productieafdelingen. “De eerste is Gijmacon Aluminium Constructies waar ramen, deuren en gevels geproduceerd worden. Daarnaast zijn er 2 ateliers van Gijmacon: het staalatelier in Ellikom - Oudsbergen en het Plooi- en Knipatelier in Opglabbeek - Oudsbergen", Vertelt Jos Boonen, manager plooiafdeling Mathieu Gijbels. “Voor die laatste zien we extra mogelijkheden op de markt en besloten we om te investeren in onze eigen productie. Zo kochten we een nieuwe plooibank met meer mogelijkheden, ergonomischer voor de medewerkers en nog veiliger. Daarnaast haalden we een voor ons nieuwe machine in huis: een fiber lasersnijmachine die tot 6 meter lang, 1,5 meter breed en 15 millimeter dik dan snijden."


Vervanging zwaar intensief werk

Mathieu Gijbels investeerde in deze uitbreiding €1.000.000. “Deze investering deden we om onze eigen mensen te ontzorgen van zwaar intensief werk. De lasersnijmachine snijdt alles uit, waardoor wij niet meer de zware platen moeten dragen om te ‘knippen’, dit doet de laser namelijk zelf inclusief gaten en uitsparingen. Met onze extra investering in een nieuw hefsysteem kunnen onze Voordenkers Oudsbergen, 11 januari 2022 zich focussen op ander, minder belastend, werk en kunnen we ook meer werk verrichten in dezelfde tijdspanne als voor de investering", Sluit Jos af.

Dankzij de aankoop van de gloednieuwe fiberlaser kan het bouwbedrijf de ontwerpen van haar klanten, voornamelijk industriebouwers en metaalwerkers, realiseren met kortere doorlooptijden en een flexibelere productie.

Bron: Mathieu Gijbels
Deel dit artikel:
Onze partners