Radiant Color breidt uit met nieuwe productiehal, labo en kantoren (HVC architecten)

In Houthalen-Helchteren werd het startschot gegeven voor de werken aan het nieuwe industriegebouw van Radiant Color, een bedrijf dat fluorescerende pigmenten produceert. Het gloednieuwe pand omvat een productiehal, laboratorium en kantoren en werd ontworpen door HVC architecten, in samenwerking met bouwbedrijf Mathieu Gijbels. De oplevering is voorzien in het voorjaar van 2024. Deze week werd symbolisch alvast de eerste kolom geplaatst.

Radiant Color, Europees marktleider in de ontwikkeling en productie van fluorescerende pigmenten, zal 22 miljoen euro investeren voor de bouw van het Europees Resin Center Of Excellence (RCOE) inclusief een laboratorium en nieuwe kantoren. De eerste kolomzetting vond deze voormiddag plaats in aanwezigheid van Alain Yzermans, Burgemeester van Houthalen-Helchteren en bouwteamleden van Radiant Color, HVC architecten en Mathieu Gijbels. Dit moment markeert een belangrijke mijlpaal en de grootste investering uit de geschiedenis van het bedrijf.

Burgemeester Yzermans toont zich verheugd over het project: “Het is bijzonder goed nieuws voor Houthalen-Helchteren dat een internationaal bedrijf zoals Radiant Color beslist om de productie en het onderzoek naar nieuwe hoogtechnologische producten verder uit te bouwen in Midden Limburg.” De cijfers zijn dan ook behoorlijk indrukwekkend: een investering van 22 miljoen euro, 3.600m² productieruimte, 800m2 labo, 1.600m2 kantoorruimte en tientallen nieuwe banen.

Het kantorencomplex zal 3 verdiepingen groot zijn. De gelijkvloerse en derde verdieping is bestemd voor administratie terwijl de tussenvloer bestemd is voor het laboratorium en het R&D team. De oplevering van het gebouw is voorzien in het voorjaar van volgend jaar.

Bron: Mathieu Gijbels
Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners