Gyproc Unique WR: gipspleister met vochtwerende eigenschappen

In tegenstelling tot de gebruikelijke gipspleisters is de nieuwe Gyproc Unique WR een gipspleister die beschikt over uitstekende vochtwerende eigenschappen. Deze maken het product uiterst geschikt voort toepassingen in natte ruimtes. Natte ruimtes zoals keukens, garages en badkamers worden nu meestal gecementeerd. Cementering brengt echter heel wat beperkingen en nadelen met zich mee. Die nadelen behoren volgens Gyproc dankzij de Unique WR tot het verleden. 

Meer mogelijkheden

Gyproc Unique WR beschikt over dezelfde vochtwerende kwaliteiten als cement, maar de gipspleister heeft een streepje voor. Het product kan namelijk worden aangebracht op ondergronden waar een cementering niet mogelijk is, zoals op gladde beton. De gipspleister kan daarbij zowel horizontaal als verticaal worden aangebracht. De consument kan de Gyproc Unique WR afwerken zoals elke andere pleister, maar kan hem ook ruw laten en bekleden, bijvoorbeeld met tegels.

 

Hoger rendement

Omdat deze gipspleister in tegenstelling tot cement ook machinaal kan worden aangebracht, kan de stukadoor rekenen op een hoger rendement. Vergeleken met cement is de verwerkingstijd van Gyproc Unique WR ook tot 50% korter. Bovendien duurt de droogtijd minder lang en wordt er tijdens het aanbrengen ervan geen stof geproduceerd. De indicatie van de vochtwerende eigenschappen van Guproc Unique WR wordt gekenmerkt door een karakteristieke lichtgroene kleur die het product krijgt na de afwerking.

 

 

Deel dit artikel:
Contacteer Gyproc®
Onze partners