Handbogenhof: elegante EQUITONE-gevelpanelen transformeren Lier

In het bruisende hart van Lier onthult het Handbogenhof, omarmd door stijlvolle EQUITONE-gevelpanelen, een visie op toekomstgericht wonen. Dit ambitieuze urban project, ontworpen door Architects in Motion, brengt een diversiteit aan brengt een diversiteit aan woonopties, van 82 luxe appartementen tot 35 sociale woningen, en integreert deze naadloos met commerciële ruimtes en een ruime ondergrondse parking.

Herdefiniëring van historische grond

De transitie van het voormalige woonzorgcentrum Paradijs naar het baanbrekende Handbogenhof project markeert een keerpunt in het benutten van historisch waardevolle sites voor hedendaagse behoeften. Dit project staat symbool voor de synergie tussen historisch erfgoed en modern stadsleven, een visie die Architects in Motion met succes heeft gerealiseerd.

Inspiratie geput uit liers erfgoed

Elk aspect van Handbogenhof ademt de rijke geschiedenis van Lier uit, van de architecturale benamingen tot de ontwerpinspiratie getrokken uit Felix Timmermans' literaire werken. Deze unieke benadering verrijkt niet alleen het project maar versterkt ook de culturele verbondenheid met de stad.

Duurzaamheid en gemeenschap centraal

Handbogenhof onderscheidt zich door een sterke focus op duurzaamheid, groene ruimtes en het bevorderen van een actieve gemeenschap. Architect Bart Janssens benadrukt de integratie van groene, autovrije binnenpleinen en de verbinding met Liers natuurlijke en historische landschap, waardoor bewoners kunnen genieten van een ongeëvenaarde kwaliteit van stedelijk leven.

Innovatieve architectuur en materiaalgebruik

De eigentijdse esthetiek van Handbogenhof wordt verder versterkt door een doordachte selectie van materialen. De combinatie van EQUITONE gevelpanelen met traditionele bakstenen creëert een visueel aantrekkelijke textuur die zowel moderniteit als warmte uitstraalt. Het gebruik van duurzame materialen benadrukt de toewijding aan een leefomgeving die zowel tijdloos als functioneel is.

Bron: EQUITONE
Deel dit artikel:
Contacteer EQUITONE
Onze partners