Heel wat Belgische projecten halen longlist ARC22 Awards

De redactie van de Architect maakte zopas de longlists bekend van de ARC22 Awards. Op de eerste bekendgemaakte lijsten prijken ook heel wat Belgische kanshebbers, 23 om precies te zijn. Op 2 november worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking. 

ARC22 Architectuur Award

De ARC Architectuur Award wordt toegekend aan recent gerealiseerde projecten die duurzaamheid en innovatie combineren met verrassende architectuur. Doel van de prijs is duurzaamheid te promoten als integraal onderdeel van het ontwerp.

In totaal maken 52 projecten kans op de ARC22 Architectuur Award. Opvallend zijn dit jaar de vele inzendingen voor woningbouw, scholen en cultuurhuizen. Dat blijkt ook uit de Belgische genomineerden. 

 

ARC22 Stedenbouw Award

Voor deze award gaat de jury op zoek naar plannen die inspelen op de meest urgente kwesties van onze tijd: van bevolkingsgroei, woningnood en sociale ongelijkheid tot milieuproblemen en klimaatverandering. Ook twee Belgische projecten - met een Nederlands tintje - haalden de longlist. 

 

ARC22 Interieur Award

Interieur zit bij ARC22 in de lift. Met 38 projecten is de longlist dit jaar maar liefst dubbel zo lang als vorig jaar. Ook zes Belgische interieurprojecten gooien in Nederland hoge ogen. Voor deze longlist selecteerde de redactie interessante projecten die iets bijdragen aan de ervaring van de gebruiker, met het oog ook strak gericht op duurzaamheid. Het streven van de interieur award is het uitlichten van vernieuwende blikken en een alles omvattende professionaliteit.

Bekijk hier de volledige longlist. 

ARC22 Detail Award

Uit het grote aanbod projectinzendingen voor de ARC22 Detail Award zijn 27 projecten geselecteerd voor de longlist. De ARC Detail Award bekroont architectonisch uitdagende, reeds voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaalconcept. Detail Award

Bekijk hier de volledige longlist. 

Deel dit artikel:
Onze partners