Henry van de Velde Gold Awards 2019: de winnaars!

Dinsdag 29 januari werden in BOZAR de 23 Henry van de Velde Awards, waaronder ook de 12 Gold Awards, uitgereikt. De awards zijn verdeeld over acht categorieën: Business, Community, Consumer, Ecodesign, Graphic & Packaging, Habitat, Health & Wellbeing en Mobility. Per categorie werd één Gold Winner aangeduid, samen met vier extra Gold Winners voor Lifetime Achievement, Company, Young Talent en de Public Gold Award. Ontdek hier alle Gold-winnaars!

De Henry van de Velde Awards tonen en lauweren zowel nationaal als internationaal Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten die vanuit design en oplossingsgericht een positieve impact hebben op de economie en de samenleving. De awards worden breed gedragen dankzij de gedeelde visie van een professionele jury met belangrijke expertise in de sector. Met de officiële prijsuitreiking, tentoonstelling en publicatie vormen de Henry van de Velde Awards een platform voor Vlaams design.
 

1. Lifetime Achievement Gold Award: Vincent Van Duysen

De winnaar is architect en ontwerper Vincent Van Duysen. De jury waardeert de brede visie van Vincent, die architectuur, interieur- en meubelvormgeving als één geheel ziet en looft zijn uitgepuurde en tijdloze, lees duurzame, esthetiek. Zijn internationale erkenning als artistiek directeur bij onder meer Molteni & C wordt expliciet door de jury beloond.
 

2. Young Talent Gold Award: Brut Collective

Dit jaar niet één ontwerper, maar BRUT Collective, een echt collectief van zes jonge toptalenten: Ben Storms, Bram Vanderbeke, Cédric Etienne (Studio Corkinho), Charlotte Jonckheer, Linde Freya Tangelder (Destroyers/Builders) en Nel Verbeke. Voor de jury was het onmogelijk om naast dé revelatie van Milaan 2018 te kijken. De sterkte van dit collectief is de individuele kracht van de zes jonge ontwerpers die er deel van uitmaken. Elk met een eigen oeuvre dat er staat, elk met een uitgepuurde vormentaal, elk met hun specifieke materialen, inzichten en visie en samen zoveel meer dan hun som.

 

Ontdek alle winnaars op intsite.be

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage