Herbestemde notariswoning met glazen vliesgevels

Woning DG te Nazareth
Woning DG te Nazareth
Woning DG te Nazareth
Woning DG te Nazareth

Woning DG is een herbestemde notariswoning aan de rand van het dorpscentrum van de gemeente Nazareth, ontworpen door Vlaminck Van Wetter Architecten. De herbestemming van het project bestond in het restaureren van het interieur en exterieur van het bestaande hoofdgebouw en het vervangen van de notarisvleugel door een moderne uitbreiding. Op de eerste verdieping is een dokterspraktijk.

Erfgoedlijst

Het complex is opgenomen in de erfgoedlijst en maakt deel uit van de nagedachtenis van de inwoners van Nazareth. Het volume van deze statige woning omvat een symmetrisch hoofdgebouw met een klassiek schuin dak en een kleine uitbouw van het voormalige notariskantoor. In de voortuin, verborgen onder de enorme witte acacia, staat een klein bakstenen tuinpaviljoen dat eveneens is opgenomen in de inventaris onroerend erfgoed.

Vliesgevels van Jansen

De hoge glazen vliesgevels van de nieuwbouw zijn van Jansen, profielserie Janisol, en brengen een bijzondere voortuin en een grote achtertuin binnen in de woning. De bladeren van de witte acacia filteren de zuidelijke zon weg, waardoor het koel en aangenaam is in de zomer. De originele gefrijnde betonnen plint onderaan de hedendaagse uitbreiding bleef behouden en verenigt zo de oude en nieuwe gevel. Achteraan rust de nieuwe uitbreiding bovenop een betonnen trap. De twee deuren openen naar de achtertuin.

 

Bron: Jansen AG
Deel dit artikel:
Onze partners