Herbestemming kerkgebouw… met behoud van de kerkfunctie

Samen met architectenbureel Frank Vissers werkt Cenergie mee aan een uitzonderlijk woonproject. In Brasschaat worden zes duplexwoningen gerealiseerd in de Rustoordkerk, en dit zonder dat de kerk moet worden ontwijd.

De kerk wordt horizontaal opgesplitst waarbij de begane grond beschikbaar blijft voor erediensten en tezelfdertijd als polyvalente ruimte kan gebruikt worden voor evenementen en kleine concerten. Naast de kerk komt er ook ruimte voor een terras.

Het woongedeelte is bedoeld voor jonge gezinnen die graag in Brasschaat blijven wonen, maar hier moeilijk nog een betaalbaar alternatief vinden.

De opdrachtgever, de Kerkfabriek Heilige Familie, vertrouwde aan Cenergie de studie technieken toe, inclusief het aanbestedingsdossier, controle op de uitvoering van de werken tot en met de oplevering van de technieken.

De appartementen worden voorzien van hedendaagse energiezuinige technieken, zoals een zonneboiler, ventilatiesysteem, warmtepomp en PV-panelen.  Uiteraard wordt ook het kerkgedeelte energetisch geoptimaliseerd.

Bron: Cenergie

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage