Het Belgische vervolg van Unless Ever People / Caritas For Freespace

Een van de blikvangers van het festival is de Belgische vervolgtentoonstelling van UNLESS EVER PEOPLE / CARITAS FOR FREESPACE. Deze tentoonstelling van architecten de vylder vinck taillieu won de Zilveren Leeuw voor ‘jong en beloftevol’ werk op de Biennale Architettura 2018 in Venetië. De expositie zal te zien zijn in Kunsthal Gent, het voormalige Caermersklooster.

De menselijke touch van architectuur

Het curatorenduo van de zestiende architectuurbiënnale Yvonne Farrell en Shelley McNamara nodigden DVVT in 2018 uit in hun centrale tentoonstelling ‘Freespace’. Met dat centrale thema stelden ze de generositeit en de menselijke touch van architectuur voorop. ‘Unless ever people’ van DVVT kadert in dat perspectief. De bijdrage is opgehangen aan het project ‘Caritas’, dat het bureau realiseerde in Melle. Op de site van het psychiatrisch instituut vrijwaarde DVVT het verouderde Sint-Jozefsgebouw van sloop en gaf de ‘ruïne’ een mooie, nieuwe rol als therapeutische ruimte.

De tentoonstelling is te bezoeken van 20 september tot 22 november. 

Op de Dag van de Architectuur, 22 september, kan je deelnemen aan een exclusieve rondleiding in PC Caritas. Dit bejubelde project was eerder dit jaar finalist voor de Mies van der Rohe Awards. Snel inschrijven is de boodschap. 

 

Bron: Festival van de architectuur

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage