Het eerste raamprofiel gemaakt uit 100% gerecycleerd PVC

PVC-producent Kömmerling heeft het eerste raamprofiel van 100% gerecycleerd PVC gemaakt: Kömmerling ReFrame. Om niet te moeten inboeten aan uitstraling worden de profielen afgewerkt met proCoverTec oppervlaktetechnologie. Dat zorgt voor UV-bestendigheid en IR-reflectie. 


Kömmerling ReFrame is het eerste raamprofiel gemaakt van 100% gerecycleerd PVC. Dit betekent dat oude ramen opnieuw in de materiaalkringloop terecht komen omdat ze worden verwerkt tot PVC-granulaat en geëxtrudeerd worden tot nieuwe raam- en deurprofielen. Bovendien blijven de technische en de isolatie-eigenschappen behouden zoals bij nieuwe PVC ramen, zonder enige vorm van verlies. "Wij zien onze innovatieve ReFrame profielen dan ook als een natuurlijke bouwsteen met als doel een volledig gesloten kringloopsysteem te creëren." 


Innovatieve oppervlaktetechnologie

Om ervoor te zorgen dat de ReFrame profielen UV-bestendig zijn en om ze een luxueuze, matte uitstraling te geven, worden de profielen over de hele oppervlakte afgewerkt met de innovatieve proCoverTec oppervlaktetechnologie. Deze technologie geeft ramen en deuren, gemaakt van ReFrame PVC-U profielen, extra producteigenschappen. Denk hierbij aan kleur- en maatvastheid dankzij de uitstekende UV-bescherming en IR-reflectie. De innovatieve kleurtechnologie voor oppervlakken combineert functionaliteit met duurzaamheid en esthetiek. Bovendien is het een optimale bescherming tegen vervuiling. 

Naast andere gerecycleerde materialen in PVC werkt Kömmerling uitsluitend met profielen van loodvrije PVC met groene stabilisatoren op calcium- en zinkbasis. Dit om hun milieuvriendelijke ambities na te streven. "Duurzaamheid, innovatie en kwaliteit zijn vaste pijlers van ons bedrijfsbeleid, van ons gebruik van loodvrije stabilisatoren tot uitgebreide recyclingoplossingen."
 

Bron: Kömmerling
Deel dit artikel:
Contacteer Kömmerling
Onze partners