Het nieuwe raambeslag geeft een persoonlijke touch

Interieurkeuzes worden steeds individueler en kennen veel meer nuances. Industrieel is nog steeds een actuele trend, net als boho, de boetiekstijl. Anderen geven dan weer de voorkeur aan een meer minimalistisch interieur. Met de nieuwe generatie handgrepen NOVAE Quadra en Rondo speelt AluK in op al deze trends. Door de ruime keuze aan vormen en kleuren kunnen de grepen wegvallen tegen de achtergrond of juist een statement maken.

De NOVAE-serie is door AluK zelf ontwikkeld. “We signaleerden een toenemende vraag van architecten en ontwerpers naar exclusief raam- en deurbeslag. Exclusief kan daarbij op verschillende manieren uitgelegd worden, aldus Stefaan de Kegel, Research & Development Manager bij AluK. 

“Enerzijds is er de wens om handgrepen te laten harmoniëren met het interieur, maar er is ook een toenemende vraag naar kwalitatief hoogwaardige materialen in een concurrerende prijsklasse die techniek en design verenigen”.

 

Rond en robuust

De wensen van architecten concretiseerde AluK in twee nieuwe series NOVAE-handgrepen. NOVAE Rondo heeft zachte ronde vormen, die prettig in de hand liggen en door de vriendelijke vormgeving en afwerking passen in ieder interieurontwerp. 

Quadra is de robuuste uitvoering. De strakke lijnen en stoere vormgeving zorgen zowel voor gebruiksgemak als voor een mooie finishing touch. Quadra past in een strak en minimalistisch interieur, zakelijke omgeving of bij transformatieprojecten. Alle grepen zijn met rozet leverbaar om oude gaten te verbergen.

 

Verschillende kleuren

“Bewust kozen we er daarnaast voor om de grepen aan te bieden in verschillende kleuren, zodat ze harmoniëren of juist kunnen contrasteren met de omgeving”, vervolgt De Kegel. Behalve voor metaaltinten kan er dus bijvoorbeeld ook voor een rode gepoedercoate versie worden gekozen.”

Bron: AluK

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage