Het passiefhuis met Recticel Insulation

Recticel Insulation is niet alleen specialist in het isoleren van houtskeletbouw, maar is ook pionier in het isoleren van massief passiefhuizen. Recticel heeft zijn ervaring en knowhow aangewend om isolatieoplossingen met polyurethaan te ontwikkelen voor passiefhuizen. Architectura.be overloopt de troeven van hun gamma isolatieproducten.
Recticel Insulation is niet alleen specialist in het isoleren van houtskeletbouw, maar is ook pionier in het isoleren van massief passiefhuizen. Recticel heeft zijn ervaring en knowhow aangewend om isolatieoplossingen met polyurethaan te ontwikkelen voor passiefhuizen. Architectura.be overloopt de troeven van hun gamma isolatieproducten.
1.Lage lambda-waarde voor betere isolatie

- Deze waarde geeft aan hoe snel de isolatie de warmte geleidt. Hoe lager de lambda-waarde, hoe slechter het materiaal warmte geleidt en hoe beter het isoleert. En hoe dunner u dus kunt isoleren. De woningbouwproducten in het Recticel-gamma hebben een lambda-waarde tussen 0,023 W/mK en 0,028 W/mK.


2.Erkende topkwaliteit

- Keymark: Alle Recticel isolatieplaten dragen sinds 2003 het Keymark-label, een Europees kwaliteitslabel dat aan producenten wordt toegekend door erkende, onafhankelijke experts. Hiervoor wordt Recticel continu doorgelicht, en moeten ze aantonen dat Recticel steeds kwaliteit levert.

- CE-markering: de producten voldoen aan de vereisten van de Europese Bouwproducten Richtlijn.

- ATG en ATG/H: labels toegekend door de Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw.


3.Aanzienlijke plaatswinst

- Dikkere wanden leiden tot veel plaatsverlies in uw woning, grotere spouwankers, bredere lintelen enzovoort. Bij Recticel Insulation vindt u de dunste isolatieplaten met de hoogste isolatiewaarde. Dit dankzij het hoogperformante productiesysteem waardoor Recticel het maximumrendement haalt uit de PUR isolatie.


4.Levenslange duurzaamheid

 - De producten gaan een leven lang mee. Zo bent u zeker dat u maar één keer hoeft te isoleren en bespaart u jaar na jaar fors op uw energiefacturen.
5.Stevig en vormvast voor heel lange tijd

- Geen verzakkingen of krimp, ook niet na vele jaren. Hierdoor ontstaan geen openingen in uw isolatie.

- Ideaal voor onder vloerplaten, terrassen,... dankzij een hoge druksterkte.

- Hoge weerstand tegen vervormingen door statische en dynamische belastingen dankzij een hoge stijfheid.


6.Vochtbestendig

- Dankzij de unieke schuimstructuur neemt de isolatie geen vocht op.

- De bekleding van de isolatieplaten is waterafstotend.


7.Licht en handig

- De isolatieplaten van Recticel Insulation zijn dun en licht, en hebben toch een hoge isolatiewaarde.

- Makkelijk te transporteren en snel te plaatsen.

- Geen jeuk en huidirritatie bij de plaatsing.


8.Vakkundige plaatsing

- Erkende Recticel Insulation-plaatsers kennen hun vak.

- Technische ondersteuning en werfbezoeken door Recticel-ingenieurs.
9.Slimme tools

- Elke isolatieplaat heeft een bekleding aangepast aan de toepassing waarvoor ze gebruikt wordt. Een aluminium bekleding voor extra vochtbestendigheid in het hellend dak of een bitumen bekleding voor het gemakkelijk aanbrengen van roofing bij het platte dak.

- De Rectivent onderdakfolie verhoogt de wind- en luchtdichtheid en maakt uw dak regendicht.

- Betere winddichtheid met Rectitape.

- Isolatieplaten met tand- en groefsysteem voor een doorlopend isolatieschild, betere winddichtheid, snellere plaatsing en extra energiebesparing.

- Speciaal voor massief passiefhuizen: Borgh-spouwankers: een thermische verbeterde verankering met kunststofpluggen en spouwankers in staal of inox. Voor isolatiediktes tot 20 cm en koudebrugvrij. Worden niet als koudebrug in de PHPP berekend.


10.Korte terugverdientijd

- Dankzij de hoogwaardige isolatie houdt u de warmte binnen in de winter en buiten in de zomer. Na enkele jaren verdient u al uw investering terug.


11. Brandbestendig

- PIR is nog brandveiliger dan PUR.

- Powerdeck en Powerroof bestaan uit TAUfoam by Recticel. De structuur van dit hoogtechnologische materiaal is nóg brandbestendiger dan PUR en PIR.Deel dit artikel:
Onze partners