Hoe kunt u ERCO-galerieverlichting inzetten om kunst te verkopen

Bij iedere expositie is licht een veelzijdig hulpmiddel om klanten aan te trekken, zodat het kopers van kunst worden. Galerieverlichting van ERCO biedt flexibiliteit en aangepaste verlichtingsconcepten bij elke expositie.

Perfecte lichtkwaliteit en flexibiliteit

Het is bekend dat het oog de helderheid volgt. Licht stuurt niet alleen de aandacht, maar schept ook een ontspannen omgeving voor een aankoopbeslissing. Daarom is het van essentieel belang om te praten over licht en niet over armaturen, wanneer een verlichtingsconcept voor een galerie wordt ontwikkeld. Voor aanlokkelijke verhalen zijn de perfecte lichtkwaliteit en flexibiliteit de sleutelfactoren. Flexibiliteit betekent niet alleen dat spots opnieuw kunnen worden gepositioneerd of de lichtverdeling of de lichtkleur kunnen worden gewijzigd. Om het commerciële aspect van uw galerie te ondersteunen, betekent dat ook dat deze wijzigingen op enig moment en snel kunnen worden doorgevoerd.

Trek meer mensen aan in uw galerie

Zorg ervoor dat uw licht een onderdeel wordt van uw huisstijl. Als een lichtconcept bewust wordt gebruikt, reflecteert dit het centrale thema van uw expositieprogramma. Het biedt niet alleen de flexibiliteit om de expositieverlichting aan te passen aan specifieke kunstenaars of kunstwerken, maar begeleidt ook het volledige verkoopproces. Door bijvoorbeeld de functie van de rode loper over te nemen en bezoekers aan te moedigen om uw galerie te verkennen – niet alleen tijdens een vernissage, maar ook tijdens de gebruikelijke openingsuren.

Leg contact met mogelijke kunstkopers

Bereik uw publiek met verlichting die perfect is afgestemd op het expositieconcept. Of u nu kunst presenteert in een white cube, een black box of als een allesomvattende ervaring – de principes van de visuele waarneming van de mens zijn altijd dezelfde. En een perfect visueel comfort vormt de sleutelfactor. Daarom praten ze bij ERCO over licht en niet over armaturen, wanneer er om advies worden gevraagd.

Help kopers om te kiezen

Een perfecte beleving van kunst waardeert het kunstwerk en de kunstenaar en stimuleert de aankoopbeslissing. Daarom verdient elk kunstwerk verlichting met de hoogste museumkwaliteit. ERCO biedt u ervaring uit duizenden museum- en galerieprojecten wereldwijd om de perfecte verlichting te vinden voor uw galerie.

Uniforme wallwashing creëert bijvoorbeeld een feitelijke en objectieve setting. Expositiestukken en de ruimte winnen beide aan gewicht en verschijnen als één geheel. Daarnaast vergroot wallwashing de afmetingen van een ruimte visueel. Met name kleinere galerieën winnen daardoor in zichtbaar volume. U herkent goede verticale verlichting aan zijn perfecte uniformiteit; zelfs wanneer armaturen verder uit elkaar zijn ingedeeld.

Bron: Erco
Deel dit artikel:
Onze partners