Hogeschool PXL zoekt studieteam voor grote bouwprojecten

Samen met de Vlaams Bouwmeester schrijft de Hogeschool PXL een studieopdracht uit voor de huisvesting van de opleidingen Business, Digital en SyntraPXL en de nieuwbouw van een Businesshub. Het bouwbudget bedraag circa 18,64 miljoen euro waarvan een voorwaardelijk gedeelte de optimalisatie van de duurzaamheid en energiemaatregelen bevat. De bouwplaats bevindt zich aan de Elfde-Liniestraat in Hasselt. Studieteams die zich kandidaat willen stellen kunnen zich aanmelden tot 24 februari 2023 om 11 uur via vlaamsbouwmeester.be.

De studieopdracht omvat een ingrijpende renovatie van het gebouw waarin momenteel de studenten van het departement PXL-Business en PXL-Digital vertoeven. De bestaande onderwijsfaciliteiten krijgen een herinrichting. De ondergrondse en gelijkvloerse verdiepingen worden geherstructureerd zodat er een ruimte ontstaat voor toekomstige onderwijsvormen gecombineerd met studentenvoorzieningen.

 

Businesshub

Daarnaast plant Hogeschool PXL, in aanvulling op hun huidige onderwijsprogramma, de nieuwbouw van een Businesshub. Hieruit zal dienstverlening ontwikkeld en aangeboden worden om Limburgse bedrijven te transformeren en te innoveren, met de focus op digitalisering. Deze hub krijgt living labs, ruimtes voor startups en faciliteiten om bijvoorbeeld met virtual reality verschillende belevingen te simuleren. Bovendien voorziet de hogeschool ook extra ruimtes voor de integratie van SyntraPXL.

Met zijn strategische plaats, gelegen aan de Singel, zal de hub staan voor de toekomstvisie rond digitale transformatie. Daarnaast markeert het gebouw de kop van de achterliggende campus. Verder kan er parkeerruimte voor (deel)wagens en fietsen voorzien worden.

Naast een living lab voor innovatief ondernemen en smart services wil de hogeschool de herinrichting ook gebruiken als living lab voor zijn Green & Techopleidingen zoals bouw, elektromechanica, energiesystemen, klimatisatie en groenmanagement.

 

Oproep masterplan

Hogeschool PXL heeft dus de ambitie om hun campus te transformeren tot een campuspark dat ecologisch, sociaal en economisch een sterke verbinding heeft met de stad Hasselt. Hiervoor zijn ze op zoek naar studiebureau dat een masterplan wil voorstellen. Studieteams die zich kandidaat willen stellen, hebben tijd tot vrijdag 24 februari 2023 uiterlijk 11 uur.

Inschrijven kan via de website van de Vlaams Bouwmeester.

Deel dit artikel:

Onze partners