Hoogwaardig geïsoleerde raam- en deuren in nieuwbouwvilla

Freek Architecten ontwierp een villa in Sint-Amandsberg, onder de projectnaam 3HOUSE. De architecten kozen voor kwalitatieve materialen én voor sterk isolerende aluminium raam- en deurprofielen van Aliplast Aluminium Systems. 

De naam 3HOUSE heeft een dubbele betekenis aldus Freek Dutry en Lien Haemers van Freek Architecten : 3 zoals in ‘tree’, verwijzend naar het naaldbomenbos aan het huis. De andere betekenis van 3 verwijst naar het aantal niveaus van de woning: één deel zit ondergronds maar geeft aan de achterzijde uit op de tuin, het tweede deel is de licht verheven gelijkvloerse verdieping en het bovenste deel waar de bad- en slaapkamers zijn.

 

25 jaar lakgarantie op het schrijnwerk van Aliplast Aluminium Systems

Voor het schrijnwerk koos Freek architecten voor kwaliteit van een Belgische bedrijf : Aliplast Aluminium Systems. De uitvoering van de ramen, schuiframen en deuren werd uitgevoerd door één van hun partners Kamo Ramen en Deuren uit Hamme. Zij hebben meer dan 25 jaar ervaring in het plaatsen van aluminium schrijnwerk in nieuwbouw en renovaties.

Evelien De Geyter van Kamo: “Een strakke vormgeving en een hoogwaardige isolatie, dat is vanzelfsprekend. Maar wij zijn ook blij met onze samenwerking met Aliplast omdat zij 25 jaar garantie bieden op de gepoederlakte aluminium profielen. Zij hebben het Qualicoat Seaside-label waarbij het aluminium zelfs zijn mooie kleur behoudt in bosrijke omgevingen of waar de zoute zeelucht agressief kan zijn voor het materiaal."

Al het schrijnwerk werd gepoederlakt in de zwarte kleur 905PT.
 

Combinatie van aluminium systemen en accessoires vormen één geheel

Voor de vaste en de draai-kipramen stelde Kamo de Star75 van Aliplast voor. Een hoogwaardig geïsoleerd profiel dat ideaal is voor woningen met een laag energieverbruik. Voor het grote schuifraam (b 5280 x h 2470 mm) dat de verbinding maakt tussen keuken en terras gebruikte Kamo de Ultraglide duorail met 2 schuivende vleugels. De Ultraglide wordt gekozen bij grote glasoppervlaktes omdat dit schuifraam een vleugelgewicht van 440kg aan kan. Het passief Star90 profiel leende zich perfect voor de glazen voordeur. Kamo zorgt voor de strakke design deurtrekker in dezelfde kleur 905PT. Ook de aluminium plooidorpels, de deurplaten en de deurkrukken liet Kamo in dezelfde kleur maken. “Zo garanderen we een esthetisch geheel dat ook op termijn mooi blijft”, zegt Evelien van Kamo.

 

Optimaal genieten van het uitzicht

De grote raampartijen geven een mooi zicht op de tuin. Door de verschillende hoeken in de leefruimte met de minimalistische glas-op-glas verbindingen van het Star75 profiel te gebruiken wordt dit binnen-versus-buitengevoel nog versterkt. Glasheldere troeven voor onderscheidende architectuur.

Bron: Aliplast

Deel dit artikel:

Onze partners