Hygiene Humancare: akoestische plafondpanelen die verspreiding van bacteriën en infecties voorkomen

Het voorkomen van de verspreiding van bacteriën en infecties is een belangrijk thema in onder meer de zorgsector. OWA Benelux, specialist in akoestische plafondoplossingen, heeft speciaal voor ruimten met strenge eisen rondom hygiëne een nieuwe productlijn gelanceerd: OWA Hygiene Humancare. De vijf verschillende panelen in de serie zijn uiterst geschikt voor onder andere zorginstellingen, laboratoria, cleanrooms, productieruimten en (groot)keukens.

Akoestisch verantwoord

Uiteraard zorgen de plafondvarianten daarnaast ook voor een goed akoestisch klimaat, zoals je van OWA mag verwachten. Dit zorgt voor een verbeterde concentratie van medewerkers en voor een positieve impact op het herstel van patiënten.

Hygiene Humancare: positieve impact op herstel van patiënten

Het is algemeen bekend dat slechte akoestiek funest is voor concentratie. Onderzoek toont daarnaast aan dat minder lawaai in ziekenhuizen de bloeddruk van patiënten verlaagt, hun slaap verbetert en daarmee het herstel bevordert en dus de verblijfsduur verkort. "De akoestiek in zorginstellingen verdient dus aandacht”, stelt Leon Spijkers, akoestisch specialist van OWA. Hij gaat door: "Binnen zorginstellingen en andere ruimten waar hygiëne essentieel is, zien we dat er veel harde materialen worden toegepast. Deze oppervlakten weerkaatsen klanken waardoor een goede akoestiek soms ver te zoeken is, met alle negatieve gevolgen van dien. Medewerkers verstaan elkaar slechter of worden afgeleid door omgevingsgeluiden zoals medische apparatuur.’’

Spijkers stelt: ‘’OWA Hygiene Humancare geeft hier antwoord op. We zorgen voor een uitstekend akoestisch klimaat binnen specialistische ruimten, terwijl de hygiëne wordt gewaarborgd. Hoog geluidsabsorberende plafonds zijn hierbij geschikt voor veeleisende omgevingen waar geen infecties of uitbraken van bijvoorbeeld MRSA-bacteriën mogen plaatsvinden, of bijvoorbeeld voor keukens waar de veiligheid en gezondheid gewaarborgd dient te worden volgens de HACCP eisen.”

De varianten van Hygiene Humancare

Hygiene Humancare is een unieke productlijn voor plafonds, en zorgt voor een uitstekende balans tussen hygiëne en akoestiek. Het witte oppervlak draagt daarnaast bij aan een buitengewoon aangename visuele sfeer. Dit alles maakt het een uitstekende keuze voor het ontwerp van zorginstellingen, laboratoria, productieruimten en (groot)keukens en nagenoeg alle denkbare ruimten met specifieke eisen rondom hygiëne en akoestiek.

De nieuwe serie is verkrijgbaar in de varianten Ocean, Silencia, Plus, Pro en Lab. Alle panelen zijn vervaardigd uit bacterie- en schimmelwerende minerale wol en zijn 100% vochtbestendig. De verschillen worden bepaald door onder andere de geluidsabsorptieklasse, de cleanroom klasse, drukverschillen bij plafonds en desinfectie- en reinigingsmethoden.

Certificeringen

OWA Hygiene Humancare draagt bij aan een gezond binnenklimaat, wat blijkt uit diverse certificeringen, zoals Eurofins VOC emissie klasse A+, AgBB en Blauer Engel. Ook op het gebied van duurzaamheid scoort de productreeks hoog: alle panelen zijn 100% recycleerbaar, C2C gecertificeerd en geschikt voor het OWA Green Circle terugnamesysteem. 

Meer weten over OWA Hygiene Humancare? Op www.owa.nl en www.owa.be vind je productsheets met actuele specificaties. Zoek onder het hoofdmenu ‘Producten’ naar Hygiene Humancare, tabblad documentatie. Hier vind je tevens informatie en inspiratie rondom de toepassing van de verschillende producten en eisen per type ruimte.

 

Bron: OWA
Deel dit artikel:
Contacteer OWA Benelux
Onze partners