Hygiënisch akoestisch plafond essentieel in zorginstellingen

Een hygiënisch plafond is van essentieel belang voor de gezondheid van patiënten en werknemers in zorginstellingen. Maar ook de geluidsabsorptie speelt een grote rol. Ongewenste geluiden kunnen immers een nadelig effect hebben op patiënt en werknemer. Of het nu gaat om gangen, patiëntenkamers of Intensive & Medium Care afdelingen: OWA biedt voor ieder type risicogebied een smetteloos akoestisch plafond. De twee hygiënische panelen Humancare en Ocean zijn bovendien speciaal ontwikkeld voor clean rooms.

Plafondleverancier OWA hecht grote waarde aan de hygiëne van plafonds. Met minerale wol als basis zijn alle panelen smetteloos en bovendien volledig recycleerbaar binnen het cradle-to-cradle programma Green Circle. De plafondpanelen van OWA zijn daardoor gecertificeerd met het milieulabel “Blauer Engel”: een bewijs dat de productie op milieuvriendelijke wijze gebeurt en dat een gezond binnenklimaat is gewaarborgd.

De plafondpanelen van OWA worden dan ook regelmatig in ziekenhuizen en zorginstellingen toegepast. Zo werden onlangs het Jeronimus Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en het Ziekenhuis Bernhoven in Uden voorzien van OWA panelen en het Delta Ziekenhuis in Brussel van het naadloos akoestische OWAplan. En ook in het nieuwe St. Maarten ziekenhuis in Mechelen wordt momenteel OWA Sinfonia en Humancare toegepast.

 

Hygiënische plafonds in Reinier de Graaf Ziekenhuis

Het Reinier de Graaf Gasthuis (zie foto’s) vervangt twee oude ziekenhuizen in een nieuw compact gebouw met veel daglicht. Met maar liefst 35.000 m2 OWA Sinfonia is het gebouw voorzien van een rustgevend geluidsniveau en wordt de lichte uitstraling extra benadrukt. De uit gerecycleerde biologische minerale wol vervaardigde panelen zijn niet schadelijk voor de gezondheid en geven geen emissie vrij.

De Medium Care afdelingen zijn bovendien voorzien van Humancare plafonds die bijdragen aan een antibacteriële en schimmelwerende werking. Zo combineert OWA in het Reinier de Graaf Ziekenhuis akoestisch comfort met Hygiëne.

Deel dit artikel:
Onze partners