I Am Architect 2013: vier casestudies rond cortenstaal

Op I Am Architect, dat plaatsvindt op 13 juni in Ranst, wordt dit jaar extra aandacht geschonken aan het materiaal cortenstaal. Tijdens het event op campus Vesta, wellicht het grootste Belgisch project dat werd opgetrokken in het typerende materiaal, worden onder meer vier casestudies georganiseerd rond cortenstaal. Architectenbureau Stramien zorgt bovendien voor een rondleiding op de campus.
Op I Am Architect, dat plaatsvindt op 13 juni in Ranst, wordt dit jaar extra aandacht geschonken aan het materiaal cortenstaal. Tijdens het event op campus Vesta, wellicht het grootste Belgisch project dat werd opgetrokken in het typerende materiaal, worden onder meer vier casestudies georganiseerd rond cortenstaal. Architectenbureau Stramien, ontwerper van de campus, zorgt bovendien voor een rondleiding tijdens het event voor architecten, studiebureaus en voorschrijvers.
Tijdens twee sessies, om 17u50 en om 20u, zullen vier sprekers over het onderwerp aan het woord komen. De eerste lezing wordt gegeven door Bert Vandael van Studio TEC en Evy Depauw van Omgeving. Om 20u spreken Toon Saldien en Jos Vanderperren van hun respectieve gelijknamige architectenbureaus het publiek toe.Tijdens het evenement zullen naast de cases over cortenstaal overigens ook een heel aantal praktijkgerichte en actuele voorbeeldcases aan bod komen.  Onder meer onderwerpen als betaalbaar bouwen, energiezuinige renovaties, contractuele en juridische aspecten, integratie van vernieuwende technieken en geïntegreerd beheer van het architectenkantoor worden aan de hand van concrete projecten geïllustreerd.  Een overzicht van het dagprogramma vindt u hier.

Archifocus

Tijdens I am Architect zullen ook de prijzen uitgereikt worden van de tweede editie van Archifocus, een wedstrijd voor architectuurfotografen. Meer hierover op www.archifocus.be. Voor de publieksprijs kan u overigens nog steeds uw stem uitbrengen op die pagina, of op architectura's facebook- en pinterestpagina.

Organisatie

I am architect is een organisatie van het Centrum Duurzaam Bouwen dat hiervoor nauw samenwerkt met Xatrax en Architectura. Andere partners van het evenement die ook met een beursstand aanwezig zullen zijn, zijn Bostoen, Thercon, Izen, Prefa, Renson, Sika, Helia, Deceuninck, ACV, Soprema, Vaillant, Velux, Isover, Xella, Recticel, Foamglas, Decotrap en Belga Plastics.
Deel dit artikel:
Onze partners