i-SUP2012 conferentie over Cleantech en sustainability brengt experts samen

i-SUP2012 organiseert een conferentie omtrent sustainability en cleantech en nodigt uit expertise en idee├źn over verschillende thema's uit te wisselen. De thema's stedelijke en landelijke ontwikkeling, transport en mobiliteit, energie, grondstoffen, chemie en producten zullen aan bod komen.
De snel groeiende wereldbevolking en de toenemende druk op klimaat, grondstofreserves, milieu en biodiversiteit hebben een onweerlegbare impact op mens en maatschappij. Energieproductie en –distributie, transport en mobiliteit, industriële processen en ruimtelijke en stedelijke planning. Om de impact te incasseren, zou niet langer moeten gereageerd worden met cleaning technology (zoals bijvoorbeeld waterreiningssystemen), maar wel met clean technology.


Daarover zal het gaan tijdens de reeks debat- en informatiedagen die i-SUP2012 in Brugge organiseert. Van 6 tot 9 mei kan iedereen ideeën wisselen omtrent Cleantech, over hoe de wereld zich kan aanpassingen aan klimaatsverandering en over het werken aan een duurzame wereld. Samen met vertegenwoordigers uit de politiek, de samenleving, de industrie en het onderzoek zal er gewerkt worden aan nieuwe energiesystemen, nieuwe transport- en mobiliteitsconcepten en duurzame industriële processen voor materialen en chemicaliën. Voorts zal men zich ook buigen over nieuwe stedelijke en landelijke ordening, gebaseerd op duurzame principe.

De thema’s die in parallelsessies aan bod komen, zijn stedelijke en landelijke ontwikkeling, transport en mobiliteit, energie, grondstoffen, chemie en producten. I-SUP2012 post geregeld updates op hun website over de laatste duurzammheids- en Cleantech-ontwikkeling. Een voorlopig programma van het conferentie, alsook een lijst met  de genodigden en de sprekers, zijn eveneens op de website te vinden.

Deel dit artikel:
Onze partners