INDERA pakt uit met twee nieuwe sofacollecties VIDA en ROYALE

Meubelfabrikant INDERA pakt uit met twee nieuwe sofacollecties: de reeks VIDA, een ontwerp van Studio Segers, en ROYALE, van Brussels ontwerpersduo Beaverhausen. Beide collecties werden voorgesteld tijdens het Salone Del Mobile in Milaan.

Meubelfabrikant INDERA pakt uit met twee nieuwe sofacollecties: de reeks VIDA, een ontwerp van Studio Segers, en ROYALE, van Brussels ontwerpersduo Beaverhausen. Beide collecties werden onlangs voorgesteld tijdens het Salone Del Mobile in Milaan.


VIDA: “Design als poëzie van het alledaagse”

Studio Segers tekende voor het Belgische designlabel INDERA de nieuwe sofacollectie VIDA, een dynamisch meubelconcept afgestemd op de persoonlijkheid van de gebruiker.
“Met het VIDA-concept willen we meubels brengen die compatibel zijn met hun omgeving en belevingswereld, en niet vreemd maar wel vertrouwd overkomen, balancerend op de grens van herkenning en vernieuwing”, aldus Wim Segers. “De gevoelswaarde van dit zitconcept bepaalt ook meteen de aantrekkingskracht. Wij zien design als poëzie van het alledaagse. De consument moet zich het meubel kunnen voorstellen in zijn woonomgeving, maar we willen tegelijk verrassen door de originaliteit en flexibiliteit. Design gaat over het echte leven en haar intrinsieke kwaliteiten. Vaste banken zijn vaak te beperkt voor hedendaagse leefruimtes waar mensen naast wonen, ook werken, feesten, genieten,… Flexibel wonen vraagt om modulaire toepassingen. Bovendien heeft elke ruimte andere dimensies en is verschillend qua lichtinval, oriëntering, multimedia.”Een trendy meubel in blitse kleuren is snel passé. Met duurzaamheid in het achterhoofd is een langetermijnvisie en een meer architecturale benadering met kwalitatief hoogstaande materialen noodzakelijk. VIDA biedt functionele zitmeubels die niet alleen mooi zijn, maar zich ook naadloos integreren in elk interieur. Een woonsituatie weerspiegelt hoe mensen leven en met welke producten ze zich omringen: minimalistisch of overdadig, georganiseerd of chaotisch, maar altijd individueel en karaktervol. 

VIDA biedt daarom 2 versies: Een strakke versie met zuivere vormgeving en doordachte verhoudingen, comfortabel met een schuim dat zich aanpast aan de lichaamsvormen. Een tweede versie is meer nonchalant door het gebruik van kussens gevuld met natuurlijke donsveren. Gezelligheid en ontspanning primeren hier. Beide versies zijn modulair en tot in de details afgewerkt, zoals de speciale biesafwerking en de in hoogte verstelbare poot. Met VIDA kan iedereen een persoonlijke collage maken en zelf vorm, kleur en accenten kiezen op maat van zijn of haar persoonlijkheid.

VIDA is verkrijgbaar in verschillende modulaire opstellingen en in een waaier van hoogwaardige stof- en ledersoorten. Richtprijs: vanaf 3500 € voor een 3-zit (adviesverkoopprijs btw incl.)


ROYALE: “Koninklijk comfort”
 
‘Royale’ is een ontwerp van BEAVERHAUSEN voor INDERA en is het eerste wapenfeit van nieuw Brussels ontwerpersduo Mimy A. Diar en Ad Luijten. ‘Royale’ is weelderige sofa met –zoals de naam al doet vermoeden– koninklijke ambities: de zachte fauteuil met zuivere volumineuze vormen en mooie accenten overlaadt de (be-)zitter met comfort. Dat ‘royaal’ comfort is te danken aan een opeenstapeling van diverse zachte zitkussens in een kwalitatief hoogwaardige stoffen bekleding en een speciale interne structuur waardoor de rugleuning lichtjes kan buigen. Gevoel voor detail toont zich bijvoorbeeld in de knopen met motieven van kroontjes en kruisjes.ROYALE is verkrijgbaar in een bekleding van diverse hoogwaardige stoffen en leder
Afmetingen: W78 x D72 X H74 c. De richtprijs : vanaf 950 € adviesverkoopprijs, btw incl.


 

 


   

 

 

 

Deel dit artikel:
Onze partners