Indoor Air Comfort Gold-certificaat voor ISOVER G3

Twee jaar geleden lanceerde isolatieproducent Isover de nieuwe generatie minerale wol G3 met drie garanties: optimale prestaties, milieuvriendelijkheid en zorg voor gezondheid en binnenluchtkwaliteit. Deze garanties werden al ondersteund door certificaten en aangetoond met LCA-analyses. Het recentelijk verkregen Eurofins Indoor Air Comfort Gold-certificaat bewijst nu ook dat G3 voldoet aan de strengste eisen wereldwijd inzake VOC- en formaldehyde-uitstoot.

ISOVER G3

In 2012 schakelde Isover zijn volledige assortiment glaswol over naar G3. De G in G3 staat voor generatie, maar ook voor garantie. Deze nieuwe generatie isolatie verzekert namelijk drie garanties: optimale prestaties, milieuvriendelijkheid en gezondheid. Aan de basis van Isover G3 liggen een nieuwe productietechnologie en een nieuwe binder. Doordat Isover ecologisch en recycleerbaar is en zorgt voor een betere luchtkwaliteit is ze de meest doeltreffende minerale wol op de markt.

Attesten

Alle drie garanties van Isovers G3 zijn gecontroleerd en gecertificeerd door externe organisaties. De garantie optimale prestaties, waaronder optimale thermische, akoestische en brandprestaties, werd geattesteerd door de technische productgoedkeuring ATG en CE en door de SGS- en ISO-certificaten. De milieuvriendelijkheid werd dan weer aangetoond door LCA-analyses en Environmental Product Declarations (EPD's). Deze bewijzen dat de milieu-inpact van de G3 minerale wol tot de laagste onder alle isolatiematerialen behoort. De garantie gezondheid werd ondersteund door EUCEB-certificatie en M1-certificatie van de Finse organisatie RTS. Dankzij inspanningen op het vlak van binnenluchtkwaliteit ontving Isovers G3 recentelijk het Eurofins Indoor Air Comfort Gold-certificaat. Dit certificaat toont aan dat G3 voldoet aan de strengste eisen wereldwijd wat betreftVOC- en formaldehyde-uitstoot.

Eurofins certificaten

Eurofins staat bekend als internationale leverancier van VOC-emissietesten op een breed scala aan producten en bouwmaterialen, zoals vloeren, lijmen, verven en isolatiematerialen. Bij goede resultaten na analyse van de VOC- en formaldehyde-uitstoot van producten, kan Eurofins twee soorten binnenluchtkwaliteitscertificaten uitreiken. Het eerste certificaat is het 'Indoor Air Comfort - gecertificeerd product'. Dit toont aan dat de uitstoot van het product beantwoordt aan alle wettelijk opgelegde specificaties van de Europese overheden. Van een hoger niveau is Eurofins' ‘Indoor Air Comfort Gold - gecertificeerd product’. Dat bewijst dat het product wat betreft VOC- en formaldehyde-uitstoot nog beter presteert dan wettelijk verplicht is en ook beantwoordt aan alle richtlijnen die ecolabels en soortgelijke specificaties in de EU uitvaardigen.

Dat Isovers G3 met dit tweede certificaat werd beloond toont aan dat Isover G3-glaswol beter is voor de gezondheid, zowel bij het verwerken en plaatsen daarvan als om in te wonen. 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage