Inside Blinds laat je door de gordijnen het licht zien

© Inside Blinds
© Inside Blinds
© Inside Blinds
© Inside Blinds
© Inside Blinds
© Inside Blinds
© Inside Blinds
© Inside Blinds
© Inside Blinds
© Inside Blinds
© Inside Blinds
© Inside Blinds
© Inside Blinds
© Inside Blinds
© Inside Blinds

Transparantie is misschien wel dé trend van 2024. Niet alleen op de catwalk, maar ook in het interieur doet het stof opwaaien in de vorm van doorzichtig textiel, meubilair of decoratie. Vooral transparante gordijnen maken een comeback van jewelste en zijn opnieuw helemaal hip. Niet alleen werken ze perfect als een zachte scheidingslijn om een ruimte in te delen, ze voegen ook elegantie toe. Daarnaast zorgen ze voor balans want terwijl er steeds voldoende privacy geboden wordt, filteren ze het binnenstromend zonlicht mooi voor een haast zintuigelijke interieurervaring. Inside Blinds tipt alvast zijn Transparancy-collectie. Met sierlijke gordijnen als final interior touch breng je zelf de transparantietrend tot leven.

De Transparancy-collectie van Inside Blinds bestaat uit – zoals de naam al verraadt – een reeks doorzichtige gordijnen in verschillende stoffen, structuren en kleuren. Naast modellen in fijne voile, zijn er ook inbetweens beschikbaar met meer textuur. Deze worden geweven met een dikker garen. Dankzij de grove, eerder open weving bieden ze meer privacy dan de eerstgenoemden. Ook qua materialen biedt Inside Blinds verschillende opties in de collectie. Terwijl de katoenen gordijnmodellen in een witte of beige tint perfect passen in een modern en monochrome aankleding, is de linnenlook een mooie match voor een landelijk interieur of een bohémien sfeer.

 

Meer dan een mooi gordijn

Naast esthetische kwaliteiten, hebben transparante gordijnen vooral ook een hoge functionaliteit. Niet alleen filteren doorzichtige gordijnen het binnenstromend zonlicht, ze minimaliseren ook de kans op nieuwsgierige blikken terwijl het contact met het buitenleven intact blijft. In combinatie met andere vormen van raambekleding (zoals rolgordijnen of jaloezieën) heb je de lichtinval nog meer in de hand of schep je de gewenste sfeer in huis.

 

De zomer schijnt door

Zit je al volop met de zomer in je hoofd? Inside Blinds tipt alvast zijn innovatieve Colorshield-collectie: een unieke gordijnenreeks die ontworpen werd in samenwerking met de textielfabrikant Lampe Textiles. Deze UV-resistente gordijnstoffen vervagen niet door de sterke zonnestralen en behouden hun kleur in alle intensiteit. Kortom, een perfecte balans tussen design en duurzaamheid. Ook in de Colorshield-collectie verwerkt Inside Blinds de trends van vandaag, in een brede kleurenwaaier en opvallende texturen. Zo creëert de Luce-stof, vervaardigd van een transparant voile, een geslaagd zomers effect binnenshuis.

Bron: King George
Deel dit artikel:
Onze partners