Interesting Cars in omgebouwde zeecontainers

Wie langs de Bruggesteenweg in Roeselare rijdt, kan niet naast de Pop-up Car Store van Debusseré kijken. Dit uniek concept bestaat volledig uit zeecontainers van Budé. “Een knipoog naar speelgoedauto’s in een doosje,” vertelt zaakvoerder Patrick Debusseré.

Bij Debusseré vinden autoliefhebbers ongetwijfeld hun gading. “Door mooie wagens in en op gestapelde containers te presenteren, knipogen we naar onze kindertijd en jeugd. Toen droegen we al zoveel zorg voor onze mooiste exemplaren. Leuk om dit nu in het echt te doen,” licht Patrick Debusseré zijn concept toe. Dat zeecontainers verrassend veelzijdig zijn, is voor hem trouwens geen geheim. “We zetten ze al jaren in voor uiteenlopende reclamedoeleinden. Een degelijke, praktische en betaalbare oplossing.”

 

Het verschil maken

Het koopgedrag in de autobranche is volgens Debusseré sterk veranderd. “Mensen gaan niet meer alleen kijken in de toonzaal in de buurt, maar shoppen online. Daar vinden ze ontzettend veel informatie. De prijs wordt daardoor nog belangrijker. Met dit nieuw concept spelen we hierop in en vinden we onszelf opnieuw uit. Het komt erop aan om je te onderscheiden. Klanten weten dit echt te appreciëren.” 

 

Revolutionaire schroeffundering

Hoewel een pop-up nu als iets tijdelijk wordt gezien, greep Patrick Debusseré voor zijn toonzaal terug naar het vroegere pop-upkaartje. “Iets wat je makkelijk openvouwt en vormgeeft. Die lijn hebben we doorgetrokken tot aan de funderingen toe. In plaats van een betonnen vloerplaat kozen we een schroeffundering. Daarbij worden grote vijzen in de grond gedraaid, tot op de millimeter juist. En willen we later de containers wegdoen of verplaatsen, dan draaien we de vijzen er omgekeerd weer uit. Voor zover wij weten is het de eerste keer dat dit funderingstype op zo’n grote schaal is gebruikt in België.”

 

Contrast tussen warm en koud

Ook de inrichting van de containers is vooruitstrevend. In plaats van een typische gipskartonplaat gaf Debusseré de voorkeur aan berken multiplexplaten die een speciale behandeling kregen. “Hun warme, natuurlijke look contrasteert met het koude, industriële ijzer. Samen met de ledverlichting en designmeubilair creëerden we een aangename sfeer. 

 

Een pluim voor Budé 

Patrick is lovend over de samenwerking met Budé. “We waren al ver gevorderd met een Nederlandse firma. Daar is containerombouw helemaal ingeburgerd. Net op dat moment leerden we Budé kennen. En besloten we met hen in zee te gaan, ook al was dit type van projecten nieuw voor de firma. Ze beenden zich razendsnel bij en stelden zich toegankelijk op om samen met ons dit topproject te realiseren. Mochten we het overdoen, dan kiezen we zonder twijfel weer voor Budé.”

Bron: Budé
Deel dit artikel:
Onze partners