Isolatie van cellulair glas voor duurzame ondergrondse isolatie

Isolatiemateriaal dat zijn hele leven onder de grond zit, moet absoluut onrotbaar zijn. Dat is dan ook wat FOAMGLAS voor ogen had bij de ontwikkeling van het Ready Board isolatiemateriaal van cellulair glas. Het materiaal bezit alle eigenschappen van normaal glas. Het is dus niet alleen bestand tegen rot maar ook water(damp)dicht. De Ready Board is ook beter bestand tegen ongedierte dan ander isolatiemateriaal, maar nog altijd milieuvriendelijk.
Isolatiemateriaal dat zijn hele leven onder de grond zit, moet absoluut onrotbaar zijn. Dat is dan ook wat FOAMGLAS voor ogen had bij de ontwikkeling van het Ready Board isolatiemateriaal van cellulair glas. Het materiaal bezit alle eigenschappen van normaal glas. Het is dus niet alleen bestand tegen rot, maar ook water(damp)dicht en onbrandbaar. De Ready Board is tevens beter bestand tegen ongedierte dan ander isolatiemateriaal, maar nog altijd milieuvriendelijk.

Cellulair glas is volgens de fabrikant het enige materiaal dat onder hoge druk (0,6 N/mm2) niet vervormt - erg belangrijk bij de isolatie van ondergrondse muren. De aangevulde grond kan de druk op isolatie immers fors verhogen. Schadelijke chemische stoffen zijn evenmin een partij voor de Ready Board. Agressieve stoffen die reeds aanwezig zijn, kunnen een gevaar zijn voor isolatiemateriaal. Een intensief bemeste groenzone kan al gauw het een en ander aantasten. Ook bij de aanleg van ondergrondse parkeergebieden sijpelen er zo nu en dan aardolieproducten de bodem in. Schadelijke stoffen, die voor FOAMGLAS evenwel geen gevaar vormen, aangezien glas chemisch inert is.

Milieuvriendelijke isolatie

Het materiaal is desalniettemin onschadelijk voor het milieu. In elk stadium van productie, gebruik tot recyclage is FOAMGLAS ecologisch. Het bestaat voornamelijk uit gerecycleerd glas dat zonder cfk, hcfk of pentaan werd opgeschuimd. Evenmin bevat het product kankerverwekkende vezels. De Belgische Vereniging van Werkgroepen voor de ecologische bouwmaterialen beloonde Foamglas dan ook met een certificaat dat het ecologisch karakter bevestigt en verklaart dat het materiaal niet vervuilend is voor het grondwater en het milieu.

Als extra bescherming tegen water is het mogelijk om nog een waterdicht membraan aan te brengen op de FOAMGLAS Ready Board. Het membraan wordt met wegbrandfolie op de Ready Board bevestigd. Het cellulair glas maakt de isolatiepanelen anderzijds volstrekt onbrandbaar.

De panelen zitten aan elkaar gehecht met speciaal ontwikkelde PC 56 lijm. Het gebruik van deze bitumineuze koudlijm op FOAMGLAS is onontbeerlijk om ongewenste reacties en compatibiliteitsproblemen te voorkomen. Op de ondergrond wordt steeds een hechtlaag (of primer) gebruikt. Deze hechtlaag wordt aangemaakt door één deel koudlijm op te lossen in tien delen water.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage