Jaaroverzicht 2021: de vijf meest beluisterde podcasts

Steeds meer lezers van architectura.be geven ook hun oren de kost met onze wekelijkse podcast. Een nieuwe manier om nieuws over bouw en architectuur tot bij u te brengen. Ondertussen publiceerde Architectura.be al 26 afleveringen. Dat is in totaal goed voor zo'n 9500 luisteraars. De twee meest beluisterde podcasts van de voorbije twee jaar zitten al ruim boven de 800 luisteraars. Dit zijn de vijf meest beluisterde podcasts van 2021.


5. Architecten als katalysator van circulair bouwen

Circulair bouwen. Eén van dé transities in het jongste decennia. Vandaar dat het ook in onze podcast vaak gespreksstof was. Dat in combinatie met 3 winnaars van de Belgian Building Awards 2021? Succes gegarandeerd! Nog meer over circulair bouwen vind je op onze zusterwebsite circubuild.be. Daar zal je vanaf het voorjaar ook podcasts over circulair bouwen terugvinden.  
 

4. Het Belgisch paviljoen op de Biënnale van Venetië

We trokken er dit jaar ook op uit! Naar de internationale hoogmis van de architectuur. In avant-première ontdekten we daar het Belgisch paviljoen en u was daar maar al te graag bij. Om het met Paul Robbrechts woorden te zeggen: “Ik was aan het zwemmen tussen gebouwen.” Benieuwd waar we in 2022 naartoe gaan met onze micro.
 

3. Dé 10 maatregelen voor klimaatneutraliteit

Hét thema dat ons allen dagelijks bezighoudt. Met dit jaar een nieuwe klimaattop konden we niet anders dan er een podcast aan wijden. U liet zien dat het klimaat u nauw aan het hart ligt. Logisch ook, want de bouwsector is voor een groot stuk verantwoordelijk voor de klimaatproblematiek. Samen met Energy Saving Pioneers stelde architectura.be 10 maatregelen op waarmee we tegen 2050 klimaatneutraal kunnen zijn.
 

2. De kracht van herbestemming

Er werden live in onze podcast zelfs prijzen gewonnen! Drie genomineerden achter de micro waarvan uiteindelijk één de Belgian Building Award in de rubriek Utility Building in de wacht sleept. Perfecte gasten om het hete hangijzer herbestemming mee aan te snijden. Benieuwd wie dit jaar de Belgian Building Award in de wacht sleept?


1. Groen & Grijs met Luc Vanhout (AIM) en Thomas Roelandts (Marge Architecten)

Is er iets mooier als jong en oud elkaar kunnen inspireren? Een rubriek waar een mooie wisselwerking ontstaat tussen een fris blaadje en een oude rot in het vak. Wanneer de lentezon in 2022 begint te schijnen mag u deze rubriek maandelijks verwachten. Dit was de meest beluisterde podcast van 2021.


Bedankt om zo talrijk te luisteren naar de podcast van architectura.be! 

Deze podcast werd mogelijk gemaakt dankzij onze structurele podcastpartners: KUBUS, Assiver, Wienerberger, All colors of communication, Reynaers Aluminium, VandersandenDerbigumSchücoGYPROC Saint-GobainJansen AG.

Deel dit artikel:
Onze partners