Janisol HI voor stalen ramen, deuren en hef-schuifdeuren

Met het staalprofielsysteem Janisol HI zet ODS-Jansen een grote stap voorwaarts op het vlak van thermische isolatie. Het systeem zal beschikbaar zijn voor zowel ramen, deuren als hef-schuifdeuren. Het nieuwe hef-schuifsysteem is reeds verkrijgbaar en werd speciaal ontwikkeld voor grote openingen. Het laat binnen-en buitenruimte naadloos in elkaar overvloeien door de dorpeldichting die bestaat uit een met glasvezel versterkt kunststofprofiel.
Met het staalprofielsysteem Janisol HI zet Jansen een grote stap voorwaarts op het vlak van thermische isolatie. Het systeem zal beschikbaar zijn voor zowel ramen, deuren als hef-schuifdeuren. Het nieuwe hef-schuifsysteem is reeds verkrijgbaar en werd speciaal ontwikkeld voor grote openingen.
Hef-schuifsysteem

Het hef-schuifsysteem laat binnen-en buitenruimte naadloos in elkaar overvloeien door de dorpeldichting die bestaat uit een met glasvezel versterkt kunststofprofiel. Deze dorpeldichting zou ook een optimale isolatie verzekeren.


Janiso HI

Dankzij de ingewerkte isolator uit hoogwaardig en uiterst stabiel met glasvezel versterkt polyurethaan, behalen constructies uit Janisol HI met vaste beglazing Uw-waarden tot 0,69 W/m2K en bij draairamen tot 0,8 W/m2K, en dat bij een zeer smalle aanzichtbreedte van slechts 30 of 50 mm (kader) of 25 mm (vleugel).
Minergie-voorcertificering

De thermische performantie werd getest volgens EN ISO 10077-2 en het nieuwe staalprofielsysteem Janisol HI werd ook getest volgens de productnorm EN 14351-1. Bovendien is Janisol HI het eerste stalen raamsysteem dat geslaagd is voor de Zwitserse Minergie-voorcertificering met het oog op het behalen van het MINERGIE®-label.

Bij een vleugelbouwdiepte van 90 mm behoren ramen met vleugelhoogten tot 2.800 mm en een vleugelgewicht van max. 180 kg tot de mogelijkheden. Daarbij kunnen vulelementen tot 66 mm dik (bv. driedubbel glas) ingezet worden.

    Mechanische stabiliteit

Ook de hooggeïsoleerde stalen deuren uit Janisol HI beperken warmteverlies tot een minimum. Zij zijn bijzonder geschikt voor gebruik in intensief bezochte openbare gebouwen, omdat de Janisol HI stalen deuren een grote mechanische stabiliteit (duurzaamheidstest 1 miljoen cycli klasse 8 volgens EN 1191) combineren met hoogisolerende eigenschappen. Daarvoor zorgt de isolator uit met glasvezel versterkt polyurethaan die zorgt dat Janisol HI Ud-waarden tot 1,0 W/m2K behaalt.

Bij een bouwdiepte van 80 mm kunnen tot 56 mm dikke opvulelementen (bv. driedubbel glas) worden ingezet. En dankzij het uitgebreide en aangepaste beslag- en toebehorenassortiment en de vele dorpelvarianten die in functie van de situatie uitgekozen kunnen worden, kan precies tegemoetgekomen worden aan de eisen van elke toepassing.


Slotinbouw

De speciaal gevormde isolator maakt een eenvoudige en rationele slotinbouw in het midden van het profiel mogelijk. De sloten worden daarbij in het kunststof gedeelte geplaatst en hoeven dus niet in het metalen gedeelte uitgefreesd te worden.


Esthetische functionaliteit

Door de talrijke coatingmogelijkheden kunnen Janisol HI hooggeïsoleerde stalen ramen en deuren even functioneel als esthetisch worden vervaardigd. Janisol HI verzoent de eisen van ontwerpers met de wettelijke verplichting om in energiebesparende gebouwen te voorzien.
Deel dit artikel:
Contacteer Jansen AG
Onze partners