Joseph Bracopsziekenhuis bekroond met European Healthcare Design Award (archipelago, NU architectuuratelier)

Het Joseph Bracopsziekenhuis in Anderlecht heeft zopas de Future Healthcare Design Award gewonnen op het European Healthcare Design congres dat deze week in Londen werd gehouden. "Dit is een grote erkenning voor het nieuwe Bracopsziekenhuis dat is ontworpen op basis van de principes van de circulaire economie", klinkt het trots bij archipelago, dat het ziekenhuis heeft ontwerpen met NU architectuuratelier

De prijs onderscheidt een project dat "het potentieel kan aantonen voor uitmuntende resultaten op het gebied van masterplanning, welzijn, pandemische paraatheid en duurzame ontwikkeling, in lijn met de strategische vereisten van de zorgverlener om hun diensten te transformeren binnen de bredere gemeenschap, het regionale of nationale gezondheidssysteem".

Het Joseph Bracops ziekenhuis – een schakel in het netwerk van Iris Ziekenhuizen Zuid in Brussel – is gelegen in hartje Anderlecht op wandelafstand van het voetbalstadion. Het project legt een vooruitstrevend, ambitieus masterplan voor, met oog voor de stedelijke verdichting van de campus. Zo zal er een park komen dat toegankelijk is voor de bewoners. Het volledige project volgt nauwgezet de principes van de circulaire economie. In de praktijk betekent dat lokale en duurzame materialen, omkeerbare ontwerpen, het ‘zero energy’ principe en een doordacht montagebouw. De ontwikkeling van de openbare buiten- én binnenruimten zorgt ervoor dat het ziekenhuis op een volledig duurzame manier past binnen haar stedelijke context.

Lees meer over het project op onze zusterwebsite Circubuild

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage