JUUNOO behaalt Cradle to Cradle Silver voor circulaire modules

De West-Vlaamse scale-up JUUNOO behaalde recent het internationale C2C-label. Dit label is een mooie erkenning voor de inspanningen die het bedrijf levert om van de bouwsector een circulaire markt te maken. “Het bevestigt het duurzame karakter van onze producten. Binnen ons circulair businessmodel is dat een evidentie, maar voor de bouwsector is deze internationale erkenning een belangrijke mijlpaal,” zegt Xavier Huyghe, R&D-manager bij JUUNOO.

Het internationaal erkende Cradle to Cradle Certified®-label is de wereldwijde norm voor producten die veilig, circulair en verantwoord gemaakt zijn. Voor de certificering moeten producten voldoen aan een reeks eisen met betrekking tot gezondheid en milieu. Concreet gaat het om veilig en gezond materiaalgebruik, hergebruik van materialen, hernieuwbare energie, duurzaam waterbeheer en sociale aspecten. Al meer dan tien jaar helpt Cradle to Cradle Certified® bedrijven om materialen en producten te innoveren en te optimaliseren zodat ze een positieve invloed hebben op mens en planeet. Het Cradle to Cradle Institute ondersteunt op deze manier ook de wereldwijde transitie naar een circulaire economie.

Nieuwe mijlpaal

Het behalen van Cradle to Cradle Certified Silver is een nieuwe mijlpaal in JUUNOO’s missie om van circulariteit de norm te maken in de wandensector. JUUNOO ontwikkelt binnenwanden die niet alleen 100 procent circulair zijn, maar ook de productiviteit in de bouwsector verhogen dankzij hun hoge bouwsnelheid. Na gebruik kan je ze eenvoudig verplaatsen of terug verkopen aan JUUNOO, dat de materialen dan opnieuw doorverkoopt. Dat laatste is uniek in de bouwsector en geeft gebruikers naast een ecologisch voordeel dus ook een economisch voordeel.

"De visie en missie van JUUNOO sluiten naadloos aan bij het Cradle to Cradle-concept. Het is dankzij producten zoals hun circulaire wandsysteem dat we dichter bij een circulaire economie komen. Het was een genoegen om hen door het certificeringsproces te begeleiden,” zegt Pieter Beerten, C2C Expert bij de beoordelingsinstantie C2C Platform. Naast het Silver-certificaat behaalde JUUNOO ook Gold voor het onderdeel ‘Material Reutilization’. Daarmee bewijst het Kortrijkse bedrijf dat hun modules circulair en herbruikbaar zijn.

Circulariteit staat voorop

Het Silver-certificaat werd uitgereikt voor de telescopische modules die JUUNOO als basis voor haar wanden gebruikt. Hun innovatieve systeem maakt het mogelijk om met slechts twee moduletypes een wand tot 5,5 meter hoogte te bouwen. De modules kunnen tot 30 keer hergebruikt worden. Dat staat in sterk contrast met traditionele binnenwanden, waarvan maar liefst 300 miljard euro per jaar wordt weggegooid. Bij het verwerken van hun materialen wordt bovendien amper CO2 uitgestoten.

“Het behalen van dit certificaat is het resultaat van jarenlange innovatie en optimalisatie van onze producten. Daarmee geven we ook een krachtig signaal aan andere ondernemers die circulariteit willen toepassen binnen hun organisatie. Met ons circulair businessmodel gaan we volledig in tegen de huidige wegwerpmaatschappij. Daardoor creëren we enorm veel impact,” zegt JUUNOO-oprichter Chris Van de Voorde.

Meer informatie over deze certificatie is te vinden op de website van Cradle to Cradle Certified.

Bron: Juunoo

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage