Kalzip bekleedt sporthal in Maldegem met nieuwe AluPlusSolar-panelen

Kalzip lanceerde een tijdje geleden AluPlusSolar, een in het dak geïntegreerd fotovoltaïsch systeem met een quasi onbeperkte creatieve bewegingsvrijheid. Kalzips nieuwste telg maakt het - zoals op deze sporthal in Maldegem - mogelijk om moderne architecturale ontwerpen te combineren met ecologische waarden.
Kalzip, producent van aluminium dak- en gevelsystemen, zet al jaar en dag in op duurzaamheid. Door het gebruik van recycleerbaar aluminium dat de uitlaat van broeikasgassen merkbaar reduceert, draagt Kalzip haar steentje bij aan het behalen van de Europese klimatologische doelstellingen.
Nu komt Kalzip voor de dag met AluPlusSolar, een in het dak geïntegreerd fotovoltaïsch systeem met een quasi onbeperkte creatieve bewegingsvrijheid. De flexibele solarfolie wordt afhankelijk van het dak op rechte, convexe of concave aluminium felsbanen aangebracht. Zo wordt het mogelijk moderne architecturale ontwerpen te combineren met ecologische waarden.AluPlusSolar zou optimaal gebruik maken van zonne-energie door de Triple Junction techniek. De platen worden opgebouwd uit drie lagen silicium met elk een specifiek frequentiebereik die het licht optimaal kan omzetten in elektrische energie. Vandaar is deze techniek ideaal voor diffuus licht. Ook dankzij de toepassing van een fijnmazig bypasssysteem is AluPlusSolar aangepast aan de weersomstandigheden van Noord-Europa. Doorgaans verliezen PV-toepassingen bij overschaduwing heel wat aan stroomopwekking. Door een fijnmazig bypasssysteem is het vermogen van de installatie bij het gedeeltelijk overschaduwen groter dan bij een kristallijne constructie. Kalzip gaat er prat op dat afhankelijk van de omstandigheden de opbrengsten 10 tot 20 % hoger zijn dan kristallijne toepassingen in dezelfde omstandigheden.AluPlusSolar is geschikt voor alle dakvormen met een maximale helling van 60° en is leverbaar in twee in vermogen verschillende fotovoltagemodulen, met name PVL-68 en PVL-136. Hiermee kan ieder dakvlak optimaal benut worden. Bovendien kan Kalzip het geheel snel en zonder doorboring van de dakhuid installeren. Advies, ontwerp en eventuele montagebegeleiding worden voorzien door Kalzip Bouwsystemen.

Deze techniek werd dus onder meer met succes toegepast op een pas geopende sporthal in Maldegem, waarvan het schitterende resultaat te zien is op de afbeeldingen in dit artikel.


Deel dit artikel:
Onze partners