Kamp C nodigt bedrijfswereld uit om 3D-printing in de bouw te ontdekken

Op 4 oktober nodigt Kamp C, het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie, de bedrijfswereld uit om 3D-printing in de bouw te ontdekken. Bedrijven kunnen kennismaken met de grootste 3D-betonprinter in Europa tijdens verschillende demonstraties. Kamp C lanceert in samenwerking met architectura.be en Redactiebureau Palindroom die dag ook de architectenwedstrijd 3Dprint Awards, waarbij architecten en ontwerpers worden uitgedaagd om een creatief ontwerp te maken dat printbaar is. 

Onder leiding van Kamp C zetten Universiteit Gent, Thomas More Hogeschool, Van Roey, Beneens, Trias Architecten, ETIB/CONCRETE HOUSE en ViCre zich elke dag in om het bouwverhaal een nieuwe dimensie te geven. Met het project C3PO, voluit Co-creatie: 3D-Printen met Ondernemingen, wil de provincie Antwerpen deze innovatieve techniek versnellen in Vlaanderen.

Op 4 oktober kunnen bedrijfsleiders van dichtbij zien hoe deze innovatieve printer werkt en wat de resultaten zijn. Een groep studenten uit de bouwopleiding van de Thomas More hogeschool uit Geel experimenteert al tien maanden met de 3D-printer op het vlak van vormen, structuren en materiaalsamenstelling.

Met deze bezoekdag voor bedrijven wil Kamp C de bouwwereld warm maken om 3D-printing te integreren in hun bouwprojecten. Daarom toont het centrum wat 3D-printing en digitalisering kunnen betekenen voor de bouwsector en hoe bedrijven samen de mogelijkheden van 3D-printing in de praktijk kunnen vertalen. Zelf bereidt Kamp C zich alvast voor om binnenkort een eerste demogebouw te printen. 
 

Architectenwedstrijd

Op 4 oktober zal Kamp C architecten en ontwerpers uitdagen om een creatief ontwerp te maken dat printbaar is. In het voorjaar 2020 zullen de winnende ontwerpen bekend gemaakt worden tijdens de 3Dprint Awards die georganiseerd worden in samenwerking met architectura.be en Redactiebureau Palindroom. Nadien worden de objecten geprint en tentoongesteld op Kamp C.

Bron: Kamp C
Deel dit artikel:
Onze partners