King George presenteert zijn favoriete witte items en accessoires

In het land van King George is wit de mooiste kleur. Het zelfverklaarde 'mad' creative agency maakte een selectie van zijn favoriete witte items en accessoires. De eclectische presentatie omvat accessoires als schalen in schelpenvorm en witter-dan-witte lichtknoppen, maar ook designstoelen en -keukens. 

Wit in alle vormen en maten

King George omschrijft wit als “the little black dress van de designwereld”: het past in alle interieurs en is altijd stijlvol. In de collectie die King George presenteert, vind je conventionelere items, zoals de witte slaapkamerserie Lunis van hülsta en de witte keuken b3 van bulthaup. Er zitten ook wat verrassendere accessoires in de selectie, zoals de schalenreeks Trinity van Adam Cornish voor Alessi. Met deze schalenreeks herinterpreteert de ontwerper de inktvissoort Nautilidae via een modern en industrieel verwerkingsproces. Het resultaat? King George beschrijft het als “een schalenreeks met een eenvoudige geometrische spiraalvorm die zich zoals een vortex ontwikkelt tot een elegante, concentrische structuur”. 

 

Oogverblindend wit

In de selectie van King George kom je ook witte verlichtingsaccessoires tegen. De verlichtingsarmatuur Vaeder van Modular Lighting Instruments mag dan wel in het (oogverblindend) wit beschikbaar zijn, maar zijn honinggraatstructuur gaat net die verblinding tegen. King George verloor ook de afwerking niet uit het oog, en nam in zijn selectie Pure Liquid White Snow van Niko op. Deze strak omlijnde witte schakelaars zorgen voor de finishing touch.

 

Wit om op te zitten en aan te hangen

King George stelt in zijn selectie twee uiteinden tegenover elkaar: het klassieke stoelontwerp Antelope van BuzziSpace, waarvan het ontwerp dateert uit de jaren vijftig van de vorige eeuw, pronkt naast de moderne designstoel Lust Chair van Xavier Lust voor MDF Italia. Tot slot vinden we in de collectie de kapstok Pierrot van Pauline Deltour, gemaakt voor Alessi. Zijn simpele en frisse ontwerp bevestigen wat King George reeds beweerde: wit past overal.

Bron: King George

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage