Kingspan Benchmark Façade Systems introduceert Benchmark Evolution

Gevelspecialist Kingspan Benchmark Façade System introduceert Benchmark Evolution. Dit nieuwe vlakke gevelsysteem met een waaier aan kleur- en vormopties laat toe unieke gevels met een hoge kwaliteit in detaillering te creëren.
Gevelspecialist Kingspan Benchmark Façade System introduceert Benchmark Evolution. Met dit nieuwe vlakke gevelsysteem kunnen unieke gevels met een hoge kwaliteit in detaillering gecreëerd worden. De introductie van Evolution biedt nu nog meer mogelijkheden en flexibiliteit bij het ontwerpen van moderne façades dan voorheen.

Prefab gevelsysteem Evolution

Kingspan Evolution wil een doorbraak in prefab gevelsystemen betekenen. De geïsoleerde gevelpanelen van de Evolution-productlijn kunnen worden gebruikt om het gebouwprofiel een stijlvolle, gestroomlijnde look te geven. Toepassing van Evolution gevelpanelen zorgt door de slanke zichtlijnen voor een schoon, glad en fraai resultaat. Zodoende biedt Evolution de esthetiek en architectonische detaillering die vandaag de dag een vereiste is, maar dan wel zonder de complexiteit ervan. Het gevelpaneel is geschikt voor nieuwbouw en renovatie.
Variaties

Het Evolution gevelpaneel is in een aantal varianten beschikbaar. Het is te verkrijgen als standaard paneel tot een lengte van 17 meter. Daarnaast is het paneel voorhanden in alle werkende breedten tussen 600mm en 1000mm in stappen van 1mm.

Evolution is tevens verkrijgbaar als geïsoleerd cassettesysteem, waarbij alle voordelen van het bouwen met sandwichpanelen behouden blijven. Een andere variant is er één met extra schijnvoegen in het paneel. Deze schept het beeld dat er met een plankprofiel gewerkt is, terwijl het in werkelijkheid om een paneel van 1 meter breed gaat.


    


Met de nieuwe panelen kunnen gevelsystemen op maat gemaakt worden. Het systeem is eenvoudig te integreren in andere interfaces en maakt variaties in kleur, structuur en profiel mogelijk. Zo kan men met Evolution een gevelbeeld van gevarieerde paneelbreedten weergeven of de voegbreedten zichtbaar veranderen. Daarnaast is een breed scala aan voegdetailleringen, coatings en kleuren, inclusief dual tone en diamond sparkle. Bovendien is binnen dit gevelsysteem een grote serie specifieke accessoires te verkrijgen. Doordat de panelen blinde bevestigd worden, zijn er geen schroeven of bevestigingsmiddelen in het zicht.Kingspan Evolution KS900 werd o.a. gebruikt als plafondtoepassing in Villa Kogelhof, ontworpen door architect Paul de Ruiter.


Systeem op maat

Geprefabriceerde paneelsystemen van Kingspan kennen een hoogwaardige PIR isolatiekern, waardoor slanke gevels en detailleringen kunnen worden gerealiseerd. Deze bouwmethode laat het toe om snel en betaalbaar te bouwen en biedt tevens een waarborg voor een uitstekende brandwerendheid, een ongekende luchtdichtheid en een gunstige duurzaamheidsklasse. Evolution is een ECOsafe milieuvriendelijk, duurzaam paneelsysteem dat een Green Guide 'A+' rating kan bereiken.


Meer gedetailleerde informatie vindt u in de brochure van Benchmark Evolution.


Deel dit artikel:

Onze partners