Knauf Insulation lanceert inblaaswol SUPAFIL

Knauf Insulation Belux, deel van de Knauf groep, is een belangrijke producent van onder andere glaswol, XPS en houtwol. Op Batibouw stelt Knauf Insulation nu ook SUPAFIL voor, inblaaswol voor het effici├źnt na-isoleren van niet-ge├»soleerde spouwmuren.

Knauf Insulation Belux, deel van de Knauf groep, is een belangrijke producent van onder andere glaswol, XPS en houtwol. Op Batibouw stelt Knauf Insulation nu ook SUPAFIL voor, inblaaswol voor het efficiënt na-isoleren van niet-geïsoleerde spouwmuren.

SUPAFIL, inblaaswol voor spouwmuren

Met Supafil beschikt Knauf Insulation over een inblaaswol voor de thermische na-isolatie van ongeïsoleerde spouwmuren. De witte wol van Supafil bestaat voor ongeveer 98% uit glas, waarvan meer dan 60 % gerecycleerd glas en behaalt de brandklasse A1. Door het verfijnde productieproces voelt de Supafil zeer zacht aan en heeft het een constante isolatiewaarde met behoud van de eigenschappen. Bovendien heeft deze glaswol binnen de minerale inblaaswollen de hoogste isolatiewaarde (gedeclareerde lambda-waarde 0,034 W/mK). Het product met zijn CE-merkteken is conform de Bouwproductenrichtlijn.


SUPAFIL van Knauf Insulation voor thermische na-isolatie.


Er warmpjes bijzitten door SUPAFIL

Supafil staat voor efficiënt isoleren met een dubbel terugwineffect: meer wooncomfort en gegarandeerde energiebesparing. De voordelen van SUPAFIL, dat geschikt is voor renovaties en nieuwbouw, maar ook voor houten constructies, zijn apert. Ten eerste zorgt de glaswol voor een optimale vulling en verdeling in de spouw, zonder vochtdoorslag en inzakken. De binnenwanden voelen niet meer koud aan en de binnenruimtes krijgen een gematigde temperatuurverdeling. Voorts behoudt Supafil continu zijn isolerende werking, doordat de glaswol waterafstotend is. Daarenboven werkt Supafil ook geluidswerend. Voordelig is ook dat het metselwerk volledig intact blijft: de glaswol wordt in de spouwmuur geblazen via boorgaten, die na de vulling met mortel discreet kunnen worden gedicht. Het resultaat is een efficiënte energiebesparing én meer wooncomfort.

Verwerking van SUPAFIL - een werk van specialisten

De verwerking van SUPAFIL is gemakkelijk en snel en laat geen vuil na. Toch blijft het na-isoleren van spouwmuren vakwerk dat enkel wordt uitgevoerd door erkende en gespecialiseerde bedrijven. Gespecialiseerde verwerkers kunnen het product snel en eenvoudig verwerken bij iedere buitentemperatuur.
Professionals brengen SUPAFIL in de spouwmuur zonder het metselwerk af te breken.


Alvorens spouwmuren geïsoleerd kunnen worden met SUPAFIL inblaaswol, zal er in de eerste plaats dienen worden nagegaan of het wel degelijk een spouwmuur betreft en of hij voldoet aan de eisen. Zo moet de spouwbreedte tenminste 50 mm bedragen en mag de spouwruimte geen afval en/of cementresten bevatten. Geverfde muren, die bevroren zijn, komen in ieder geval niet in aanmerking voor na-isolatie, noch met Knauf Insulation SUPAFIL, noch met andere isolatieproducten.
Daarnaast moet ook het buiten- en binnenspouwblad gecontroleerd worden op beschadigingen. Scheuren, bewegingsbarsten en beschadigde voegen moeten eerst hersteld worden. Eventuele gaten en openingen moeten worden afgedicht om te voorkomen dat de inblaaswol zou lekken. De bezetting van de muur moet in goede staat verkeren en elke vorm van vochtlekkage of opstijgend vocht dient verholpen te worden.
De boorgaten kunnen na vulling discreet met mortel worden gedicht


Indien de woning effectief geschikt is voor het na-isoleren met Knauf Insulation SUPAFIL inblaaswol, zal de bouwprofessional vulgaten in de muur boren volgens een vastgesteld boorpatroon om een optimale verdeling van de minerale wol te kunnen garanderen.

 


Deel dit artikel:
Contacteer Knauf
Onze partners