KNAUF showt innovatieve nieuwheden

Voor Knauf vormt Batibouw een ideaal platform om een aantal nieuwigheden aan een breed publiek voor te stellen. Mooi voorbeeld daarvan is de Bohebiflex, een veelzijdig inbouwgootsysteem voor montage van diverse leidingen in gipsplaatwanden.

Als wereldspeler in de fabricage van afbouwmaterialen biedt Knauf praktische oplossingen voor renovatie en nieuwbouw. Op het bouwsalon Batibouw worden de innovatieve nieuwigheden voor de professional voorgesteld.

Met zijn innoverende afbouwmaterialen, systemen en gereedschap, die een veelzijdige toepassing vinden in nieuwbouw, renovatie en restauratie, levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. De perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen.

BOHEBIFLEX, inbouwgootsysteem

Knauf Bohebiflex is een flexibel en veelzijdig inbouwgootsysteem voor de montage van diverse leidingen in nieuwe of bestaande gipsplaatwanden. Bohebiflex versnelt en vereenvoudigt de montage in alle gebouwen waar rekening moet gehouden worden met snel aanpasbare systemen voor elektriciteit, data en domotica, zoals kantoren en scholen, ziekenhuizen en serviceflats.
 Het metalen inbouwgootsysteem Knauf Bohebiflex lost twee vaak voorkomende problemen in de bouw op. Enerzijds vermijdt men vertraging, die vaak opgelopen wordt doordat afbouwers moeten wachten tot de installateur de leidingen voor elektriciteit, data en domotica heeft gelegd. Anderzijds voorkomt men dat er achteraf sleuven voor nieuwe leidingen in de muur moet gefreesd worden. Dankzij de afneembare wandplint kan de inbouwgoot geopend worden om nieuwe leidingen aan te sluiten.


MULTI_FINISH en REPABETON voor egaliseren en repareren

MULTI-FINISH, gipsgebonden dunpleister
De nieuwe Knauf Multi-Finish is een gipsgebonden dunpleister waarmee onregelmatige en ruwe oppervlakken efficiënt uitgevlakt, zuigend beton bepleisterd en voegen tussen betonelementen gevuld kunnen worden. Het pleister is ook ideaal om grote oppervlakken in gipsplaten te realiseren.

REPABETON, reparatiemortel voor beton
RepaBeton is een snel hardende renovatiemortel die kan gebruikt worden om beschadigde betonnen kolommen, muren, vloeren of traptreden, zowel  binnen als buiten, te repareren en te egaliseren. Het product is met vezels versterkt voor een extra stevig resultaat.


Nieuwe isolatiematerialen SUPAFIL, EPS 035 en SM700 PRO

SUPAFIL, inblaaswol voor spouwmuren
Met Supafil beschikt Knauf Insulation over een performante inblaaswol voor de thermische na-isolatie van ongeïsoleerde spouwmuren via boorgaten. Supafil staat voor efficiënt isoleren met een dubbel terugwineffect: meer wooncomfort en gegarandeerde energiebesparing.
De glaswol zorgt voor een optimale vulling en verdeling in de spouw, zonder vochtdoorslag en inzakken. De binnenwanden voelen niet meer koud aan en de binnenruimtes krijgen een gematigde temperatuurverdeling. Voorts behoudt Supafil continu zijn isolerende werking, doordat de glaswol waterafstotend is. Daarenboven isoleert Supafil geluiden van buiten naar binnen. Handig is ook dat het metselwerk volledig intact. Na vulling kan je de boorgaten discreet dichten met mortel. Het resultaat is een efficiënte energiebesparing én meer wooncomfort.

EPS 035, nog efficiëntere gevelisolatieplaat
Gevelisolatieplaten bieden de voordelen van verminderde energiekosten, van groter comfort dankzij warme binnenmuren en van bescherming tegen weersinvloeden. Knauf innoveert met EPS 035: platen uit geëxpandeerd polystyreen met verbeterde thermische isolatie bij geringe dikte. Dankzij de lage warmtegeleidingscoëfficiënt lambda-waarde 0.035 W/mK is het mogelijk om met dunnere panelen te werken in gevelisolatiesystemen.De twee langste boorden van het paneel zijn voorzien van een tand-en-groefsysteem om warmteverlies te voorkomen. Hierdoor vermindert EPS 035 ook het risico op de aanwezigheid van koudebruggen. Naschuren of schaven van de uitstekende randen is overbodig. Bovendien moeten de panelen niet beschermd worden bij opslag, omdat ze wit zijn en ongevoelig voor zonlicht.
 
SM700 PRO, multi-inzetbare kleef- en wapeningsmortel
Knauf SM700 PRO, onderdeel van het ATG Knauf Gevelisolatiesysteem B1, is een pleister voor universeel gebruik: voor toepassingen van gevel tot gevelplint, van basispleister tot sierpleister. Het product kan gebruikt worden als klassieke kleef- en wapeningsmortel en als renovatie- en reparatiemortel op moeilijke ondergronden.
SM700 PRO werd gecreëerd met een beproefde vezeltechnologie voor extreme veiligheid: het is onbrandbaar en laat geen scheurvorming toe. Bovendien is er de keuze tussen een natuurwitte of gekleurde eindlaagpleister.


FLEX MAX, lijm voor grootformaattegels

De nieuwe tegellijm van Knauf, Flex MAX, leent zich bij uitstek voor het verlijmen van grootformaattegels, zowel in dunbed als dikbed. Flex MAX verlijmt, zowel binnen als buiten, alle soorten en formaten van keramische tegels en natuursteen. Ideaal om te tegelen op oneffen ondergronden en pleisterlagen zonder deze eerst te moeten egaliseren. De tegellijm kan tot 15 mm dik aangebracht worden.


 
Deel dit artikel:

Contacteer Knauf

Onze partners