Knauf stelt nieuwe producten en systemen voor op Batibouw

Knauf en Knauf Insulation brengen op Batibouw 2012 hun vernieuwende producten onder de aandacht. Blikvanger bij Knauf is de nieuwe isolerende Slimtherm 022 gevelisolatieplaat met het bijbehorende Quix XL Slim montagesysteem. Daarnaast demonstreert Knauf ‘live’ de topprestaties van de nieuwe akoestisch isolerende scheidingswanden. Bovendien is Knauf Insulation met de ECOSE Technology de enige glaswolproducent met 100% natuurlijk bindmiddel.
Knauf en Knauf Insulation brengen op Batibouw hun vernieuwende producten onder de aandacht. Blikvanger bij Knauf is de nieuwe isolerende Slimtherm 022 gevelisolatieplaat met het bijbehorende Quix XL Slim montagesysteem. Daarnaast demonstreert Knauf ‘live’ de topprestaties van de nieuwe akoestisch isolerende scheidingswanden. Bovendien is Knauf Insulation met de ECOSE Technology de enige glaswolproducent met 100% natuurlijk bindmiddel.


SLIMTHERM 022: De ‘hoogrendementsgevel’

Als specialist in gevelisolatiesystemen biedt Knauf een ruime keuze aan energiebesparende en esthetische oplossingen. De nieuwe gevelisolatieplaat Slimtherm 022 is gemaakt van fenolhars hardschuim en is aan weerszijden bekleed met een beschermend vlies. Dat resulteert in een minimale dikte en sterke prestaties. Hiermee toont Knauf aan dat bij gevelisolatie geen ruimte hoeft verloren te gaan of het uitzicht van de woning moet veranderen. De gevelisolatieplaat Slimtherm 022 is genoemd naar zijn lage lambdawaarde of warmtegeleidingcoëfficiënt (vanaf 50 mm λ = 0,022 W/m.K), waardoor bijvoorbeeld maar 50 mm plaat nodig is om de vereiste R-waarde van 2,0 m²K/W te bereiken. Zodra de isolatieplaten gekleefd en van pluggen voorzien zijn, en het gehele oppervlak met de wapeningsmortel overpleisterd is, kan de gebruiksklare sierpleister SKAP aangebracht worden.
Knauf Slimtherm 022


QUIX-XL SLIM: Koudebruggen overbrugd

De Slimtherm panelen worden verlijmd en vastgezet met pluggen op metselwerk of beton, of oude stabiele pleisterlagen. Om de isolatie te optimaliseren kan men de bijhorende plintaansluiting Quix-XL Slim gebruiken, een montagehaak en clipprofiel zonder enige thermische brug. Tegenover de traditionele aluminium plintprofielen betekent Quix-XL Slim 30% meer isolerend vermogen. Quix-XL Slim is m.a.w. multifunctioneel: het is een thermisch isolatiemateriaal, een plintaansluiting en een geleider voor het aanbrengen van pleister.


Akoestisch comfort met de nieuwe Knauf scheidingswanden

Deze nieuwe gipsplaten van Knauf met de opstaande profielen Magnum Plus of MW-profielen kunnen door hun grote buigzaamheid de geluidstrillingen opvangen en absorberen. In combinatie met minerale wol in de spouw wordt de geluidsvoortplanting extra gedempt, terwijl de luchtdoorstroming verzekerd blijft. Onder de noemer SoundProtection Systems biedt Knauf drie innoverende oplossingen. Ten eerste is er ‘Diamond Board’, die zijn naam dankt aan de hardheid en dus ook stootvastheid van de gipsplaat en daardoor geschikt is voor drukbezochte ruimtes. Als tweede oplossing is er ‘Soundshield’, een ‘geluidsschild’ met een speciaal afgestemde geluidsafzwakkende kern. Ten slotte heeft Kanuf ‘Silent Board’.Knauf SoundProtection System


Omdat begrippen als decibels en geluiddemping moeilijk voor te stellen zijn, biedt Knauf op Batibouw de mogelijkheid om deze prestaties interactief te beleven.


BOHEBIFLEX: inbouwgootsysteem

Knauf Bohebiflex is een flexibel en veelzijdig inbouwgootsysteem voor de montage van diverse leidingen in nieuwe of bestaande gipsplaatwanden. Bohebiflex versnelt en vereenvoudigt de montage in alle gebouwen waar rekening moet gehouden worden met snel aanpasbare systemen voor elektriciteit, data en domotica, zoals in kantoren en scholen, ziekenhuizen en serviceflats.
De inbouwgoot kan je dankzij de afneembare wandplint openen om nieuwe leidingen aan te sluiten. Het systeem is geschikt voor scheidingswanden, voorzetwanden, houtskeletbouw en prefab betonwanden in nieuwbouw en renovatie en is voorzien van de nodige certificeringen op het gebied van akoestiek, mechanische weerstand, brandveiligheid en stabiliteit. 


    
 
Knauf BohebiflexECOSE Technology: duurzaam en natuurlijk
 
ECOSE Technology van Knauf Insulation is het enige minerale wol bindmiddel zonder formaldehyde, gebaseerd op duurzame grondstoffen (tot 78% gerecycleerde grondstoffen en glas) in plaats van petrochemische derivaten. Dus ook geen fenol, acrylaten of andere bleekstoffen. De ‘natuurlijk’ bruine glaswol is gemakkelijker te snijden, voelbaar zacht, geurloos en geeft weinig stof af. Symbool voor deze nieuwste generatie glaswolproducten van Knauf Insulation is het bruine kuiken: zacht voor de handen en vriendelijk voor het milieu. Deze glaswol bespaart 500 keer meer energie dan voor de productie nodig is. Onbeklede glaswol met ECOSE Technology levert een bovendien belangrijke bijdrage tot een betere binnenluchtkwaliteit, getuige de Eurofins Indoor Air Comfortcertificering.Knauf ECOSE Technology


Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage