KoraFleece Maxi: isolerende en beschermende folie voor gevel en dak

Koramic breidt haar KoraFleece gamma aan onderdakfolies uit met een nieuwe variante: KoraFleece Maxi. Deze nieuwe gevelfolie biedt een duurzame bescherming aan de isolatie van gevels met open voegen. KoraFleece Maxi is ook geschikt als onderdakfolie bij gebruik van recuperatiepannen.

Koramic breidt haar KoraFleece gamma aan onderdakfolies uit met een nieuwe variante: KoraFleece Maxi. Deze nieuwe gevelfolie biedt een duurzame bescherming aan de isolatie van gevels met open voegen. KoraFleece Maxi is ook geschikt als onderdakfolie bij gebruik van recuperatiepannen.De voorgangers: KoraFleece en KoraFleece Plus

Vorig jaar introduceerde Koramic op Batibouw twee innovatieve onderdakfolies: KoraFleece en KoraFleece Plus. Deze folies zijn technisch afgestemd op Koramics volledige assortiment kleidakpannen en beschermen eveneens de dakisolatie en –constructie tegen vocht, wind en koude. Van buitenaf vormen de folies een weerbestendig scherm, terwijl damp van binnen naar buiten kan ventileren. De folies zijn geschikt voor elk dak en laten zich, dankzij de geïntegreerde kleefstroken, vlot plaatsen. Deze kleefstroken garanderen bovendien een winddichte afwerking.De jongste telg: KoraFleece

Maxi Koramic brengt dit jaar een nieuw type KoraFleece folie op de markt: Korafleece Maxi. KoraFleece Maxi biedt bescherming aan gevelconstructies met open voeg. Gevelconstructies met heel brede voegen bieden nieuwe architecturale mogelijkheden, maar het probleem hierbij is dat de achterliggende isolatie hoger belast wordt door stof en regen. KoraFleece Maxi, een tweelagig PU-gecoat polyestervlies met dubbele geïntegreerde kleefstrook, biedt hiervoor een oplossing. De zwarte folie kan gebruikt worden als regenscherm bij alle verluchte gevelconstructies met open voegen tot maximaal 50 mm en een aandeel van maximaal 40% van de totale geveloppervlakte. Ook slagregen of poedersneeuw kunnen hiermee buiten het isolatieniveau gehouden worden.
Daarnaast is de folie wegens zijn hoge UV-stabiliteit geschikt als onderdakfolie bij het gebruik van recuperatiepannen, die doorgaans veel zonlicht doorlaten ter hoogte van de overlappingen. De folie wordt standaard geleverd met een dubbele geïntegreerde kleefstrook voor een winddichte afwerking.

 

 

Deel dit artikel:
Onze partners