Kringwinkel ViTeS opent nieuwe HUB in Sint-Pieters-Leeuw

Sint-Pieters-Leeuw – Kringwinkel ViTeS opent een nieuwe HUB met een oppervlakte van 4500m² aan de Bergensesteenweg 704 A in Sint-Pieters-Leeuw. De HUB omvat een Kringwinkel, een geefpunt, sorteerateliers en een logistieke afdeling . De reden voor deze investering is dubbel. De Kringwinkel kent de afgelopen jaren een enorme groei. De vroegere winkel in Sint-Pieters-Leeuw barst uit zijn voegen. De nieuwe grotere winkel tilt het shopplezier voor de klanten en het werkcomfort voor de medewerkers naar een hoger niveau. Ook de verkeersproblematiek rond het Brusselse speelt mee in de beslissing. De nieuwe HUB met atelierwerking en transportafdeling is een antwoord op de toenemende verkeersdrukte rond Brussel. Vanuit de HUB worden de ViTeS-winkels in regio Brussel Zuid bediend. De bouwplannen werden uitgevoerd door bouwbedrijf Mathieu Gijbels, naar een ontwerp van architectenbureau Styfhals architecten. 

 

De Kringwinkel is op de eerste plaats een sociaal tewerkstellingsinitiatief. “Wij geven een job, opleiding en een toekomstperspectief aan mensen die, om uiteenlopende redenen, minder kansen hebben op de arbeidsmarkt”, zegt Lieven Van der Stock, directeur ViTeS. Het nieuwe gebouw is alvast op alle gebied een optimale werk- en leerplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De tewerkstelling kan op termijn groeien van 25 werknemers naar 55 werknemers.

De bouwwerken begonnen dit voorjaar. “We zijn eerst gestart met de afbraak van het oude gebouw. Deze was veel te klein voor de groei die Televil wil maken. We hebben een nieuwbouw gebouwd van 3 verdiepingen met elk een omvang van 1.500 m². De HUB bestaat niet enkel uit een winkelruimte. We hebben ook kantoren, personeelsruimtes, werkplaatsen en een magazijn gebouwd”, zegt Johan Vandegaer, bouwadviseur bij Mathieu Gijbels. “Dit project heeft een totale oppervlakte van 4.500 m². Het was een uitdagend project omdat we dit volgens de BEN-principes hebben gebouwd en daar komen speciale technieken bij kijken. BEN staat voor ‘bijna-energieneutraal”, Sluit Vandegaer af.

 

Bron: ViTeS
Deel dit artikel:

Onze partners