Laat u architecturaal inspireren op I Am Architect in Antwerpen

Op donderdag 11 juni 2015 is het in het hippe Park Spoor Noord in Antwerpen te doen. Dan kunt u tijdens I Am Architect namelijk kennis maken met grensverleggende ontwikkelingen binnen de architectuurwereld, en dit aan de hand van verschillende concrete projecten. Op het programma staat onder andere een rondleiding door het park, een groot aantal lezingen en een reeks praktijkdemonstraties van recent ontwikkelde technieken en procedés.

Inspiratie en inzicht

Moderne scholenbouw, toegankelijkheid, energiezuinige renovaties, luchtdichtheid, duurzame projectbouw, 3D-meten, -ontwerpen en -printing, het zijn allemaal thema’s die iedereen die in de bouwsector actief is aanbelangen. Tijdens I Am Architect kunt u uw kennis over deze ontwikkelingen en de technieken die ermee gepaard gaan uitdiepen via verschillende kanalen. De focus van dit evenement ligt dan ook op inspiratie en inzicht.

 

Start met twee rondleidingen

De stadsgidsen van Antwerpen Averechts geven de aftrap van deze themadag rond architecturale vernieuwing met een rondleiding door het park Spoor Noord. In 2009 maakte de Stad Antwerpen het volledige park namelijk toegankelijk voor het publiek en herstelde zo de oude verbindingen tussen de wijken Eilandje, Stuivenberg, Sint-Jansplein en Dam. De laatstgenoemde wijk heeft daardoor niet langer een eilandstatus.

Nadien is het ontwerpbureau Stramien aan de beurt. De ontwerpers zullen een rondleiding geven doorheen het nieuwe gebouw van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. Na de verhuis van de Antwerpse Centrale Stadsbibliotheek kocht de provincie Antwerpen dit gebouw voor zowel de hogeschool als het provinciaal Architectuur-Archief en het Provincie-Archief.

 

Lezingen en praktijkdemonstraties

In de late namiddag kan u dan kiezen uit verschillende lezingen. Op het programma staat onder andere ‘LOFT MM, elke cm2 een verhaal’ door Nick Ceulemans van C.T. Architects, ‘Woudlucht, integrale aanpak van een bijzondere school van formaat’ door Ilze Quaeyhaegens van Cuypers & Q Architecten en ‘Benor, het technische kwaliteitsreferentiekader voor de architect’ door Benor. Het volledige programma kan u hier raadplegen.

Na deze lezingen kan u een aantal praktijkdemonstraties bekijken van nieuwe technieken en methodes die de architectuurwereld danig aan het veranderen zijn. Een greep uit het ruime aanbod: ‘Laserscanning’ door 3 E Solutions, ‘Mogelijkheden voor het koud verlijmen’ door Foamglas, ‘Gezond ventileren en verwarmen in harmonie: live demo’ door Renson, ‘Velux, ook voor platte daken! Platdakvenster en modulaire lichtstraten… ook in BIM-objects' door Velux en ‘Futureproof bouwen met ventilatie’ door Ventilair Group.

 

Uitreikingen Archifocus en Buitengewoon Belgisch Bouwen

Van al deze informatie zult u ongetwijfeld honger gekregen hebben. Tijdens het genieten van een typisch Belgische gefrituurde aardappelmaaltijd kunt u vervolgens de uitreikingen van onze eigen architectuurfotografiewedstrijd Archifocus en de award Buitengewoon Belgisch Bouwen bijwonen.

Na de uitreikingen kan u alweer kiezen uit een tiental lezingen waaronder ‘NAC Zwevegem: een energiezuinige renovatie. Van kantoorgebouw tot administratief centrum' door BURO II & ARCH+I, ‘Herbestemming WDT-loods: op zoek naar de essentie van architectuur’ door Carl Verdickt van Verdickt & Verdickt Architecten en ‘3D-meten, -ontwerpen en –printen in de praktijk’ door XatraX, 3E Solutions en Goedhart Repro. De avond wordt ten slotte afgesloten met een drink.

 

Praktisch:

Waar?            Plantijn Noord Campus, Ellermanstraat 33, 2060 Antwerpen

Wanneer?      Donderdag 11 juni 2015, begin om 13u, einde tegen 23u

Wat?              Bekijk het volledige programma hier.

Voor wie?      Architecten, studiebureaus en voorschrijvers

Prijs?             Gratis mits inschrijving via www.cedubo.be/go/inschrijven

Deel dit artikel:
Onze partners