Lezing Beton Concreet op ARCHITECT@WORK

Op donderdag 25 april vindt op de Kortrijkse editie van ARCHITECT@WORK het seminar ‘Beton Concreet’ plaats. De Vlaamse Architectenorganisatie NAV slaat daarvoor de handen in mekaar met Architectura.be en nodigt Nikolaas Deboutte (META), Damiaan Vahoutte (Govaert & Vanhoutte) en Tom Vandorpe (Buro II & ARCHI + I) uit om een aantal recente projecten toe te lichten waarin beton een hoofdrol speelt.
Op donderdag 25 april vindt op de Kortrijkse editie van ARCHITECT@WORK het seminar ‘Beton Concreet’ plaats. De Vlaamse architectenorganisatie NAV slaat daarvoor de handen in mekaar met Architectura.be en nodigt Nikolaas Deboutte (META), Damiaan Vahoutte (Govaert & Vanhoutte) en Tom Vandorpe (Buro II & ARCHI + I) uit om een aantal recente projecten toe te lichten waarin beton een hoofdrol speelt.. Op die manier gaat aandacht naar het materiaal dat met zijn eeuwenoude historiek steeds opnieuw opmerkelijke innovaties kent en door architecten telkens op vernieuwende wijze wordt toegepast in hun ontwerpen.

Niklaas Deboutte van architectenbureau META zal onder meer toelichting geven bij het appartementsgebouw Oosterlinck in Wetteren. Daarin is de gevel opgebouwd uit een schakeling van identieke, geprefabriceerde betonnen elementen die op verschillende manieren in het gevelvlak worden geplaatst. De ramen tussen de verticale elementen zijn identiek maar de veranderlijke positie van de asymmetrische betonelementen zorgt voor een variabele tussenafstand en schaduwwerking: een subtiele variatie die de strakke betonnen geleding nuanceert.
Verder zal Damiaan Vanhoutte van Govaert en Vanhoutte Architects meer uitleg geven bij het project Enjoy Concrete in Veurne. Daarbij zorgde het bureau voor een originele integratie van de omgeving in het gebouw door gebruik van Graphic Concrete technologie, of het inwerken van een grote foto – in dit geval van een bomenrij – op een membraan in de bekisting van de betonnen gevel. Ook de betonnen constructie van het gebouw van Euroinvest in Kortrijk komt aan bod.
Tot slot vertelt Tom Vandorpe van Buro II & ARCHI+I op welke manier het kantoorgebouw B7 in Roeselare tot stand kwam. In dat project opteerde het architectenbureau samen met de bouwheer voor een combinatie van architectonisch, zelfreinigend gepolijst beton met goed isolerende eigenschappen en een beperktere glasgevel.
Het seminar vindt plaats om 11u in het Kortrijk XPO Meeting Center. Het is gratis toegankelijk voor tickethouders van ARCHITECT@WORK. Voor meer info kunt u terecht op http://www.architectatwork.be of in het dossier van de beurs op onze website.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage