Living Tomorrow opent Carehome of the Future

Living Tomorrow opende op 20 september zijn Carehome of the Future in Heusden-Zolder. Het centrum bestaat uit een combinatie van een democenter voor innovatie en een zogenaamd living lab. Het project is een van de grootste zorginnovatieprojecten in Europa.
Living Tomorrow opende op 20 september zijn 'Carehome of the Future' in Heusden-Zolder. Het centrum bestaat uit een combinatie van een democenter voor innovatie en een zogenaamd living lab.  Het project is een van de grootste zorginnovatieprojecten in Europa.Het doel van “Carehome of the Future” is om te informeren, te sensibiliseren en vraag-en-aanbod in zorginnovatie dichter bij elkaar te brengen in een levend en open platform. De ‘oudere’ staat centraal in het living lab: door het uitwerken van de juiste innovaties moet zorg voor iedereen toegankelijk én betaalbaar blijven, vandaag en in de toekomst.


    


3 jaar voorbereiding

De innovatie-investering van het project bedraagt in totaal 29 miljoen Euro en meer dan 60 bedrijven en instellingen engageerden zich om eraan mee te werken. In het living lab zullen op termijn ongeveer 200 senioren wonen. Het lab, of de 'Proeftuin', zal 90 zorgkamers en 54 assistentiewoningen omvatten. Het democenter en living lab verschaft daarbij werk aan meer dan 55 mensen. Er werd 3 jaar voorbereid aan de realisatie.

    


Daarnaast zal het geïntegreerde living lab met ongeveer 200 bewoners systematisch nieuwe concepten aan de praktijk toetsen. Carehome of the Future omvat verder onder meer een te bezoeken assistentiewoning van de toekomst, een zorgkamer van de toekomst, een apotheek van de toekomst, een wasruimte van de toekomst en concepten rond integraal voedselbeleid. Living Tomorrow verwacht in dit gloednieuwe centrum de komende 3 jaar minstens 40.000 professionele bezoekers uit de gezondheidssector.


Bezoeken en innovatieworkshops

In Carehome of the Future komen alle uitdagingen in de zorgsector en innovatieve oplossingen aan bod: onder andere zorgdiensten ter verbetering van de zorgkwaliteit, domotica en communicatie, assistieve technologie, bouwinnovaties, integraal voedingsbeleid, infotainment, veiligheid en privacy, afstandsdiagnose, hygiëne en preventie, duurzaamheid, bereikbaarheid en betaalbaarheid.

    


Elke zorginstelling, bedrijf, overheid of geïnteresseerde professionele doelgroep kan een bezoek brengen aan het Carehome of the Future, vanaf 1 oktober en na reservering. Wil men meer uitgebreid geïnformeerd worden dan kan men een op maat innovatieworkshop boeken waarbij maximaal wordt ingespeeld op specifieke vragen en behoeftes van zorgprofessionals en bedrijven. Wegens de grote belangstelling is reservering vereist. Meer informatie over rondleidingen en innovatieworkshops op www.carehomeofthefuture.com of via mail info@carehomeofthefuture.com

Zijn betrokken bij het project: Desso, Recticel Insulation, Xella, Dorma,Legrand, Reynaers Aluminium.
Deel dit artikel:
Onze partners