Loox-ledverlichtingssysteem: de vierde dimensie van het meubel

Licht speelt in projectrealisaties een niet te onderschatten rol, vindt Häfele. Een aspect dat een ontwerper dan ook graag onder controle geeft. Daarom ontwikkelde Häfele Loox, een geïntegreerd lichtgamma steunend op hoogwaardige ledtechnieken, voor inbouw in meubelen, interieurs, kantoorgebouwen en winkelprojecten.

Alle Loox-onderdelen zijn plug-and-play, modulair en uitbreidbaar. De Loox-reeks omvat een ruime keuze aan schakelaars zoals sensorsturingen, dimmers en bewegingsmelders.

Het Loox-systeem is wereldwijd inzetbaar door de universele voedingen en verwisselbare voedingconnectors.

De nieuwe editie 2015 bevat talrijke nieuwigheden.

 

Modulariteit

De ledlampen 2025/2026 en 2040 hebben verschillende vormen van opbouw- en inbouwringen. Net als de sensoren, bewegingsmelders, dimmers en schakelaars, zijn deze verkrijgbaar met verschillende kabellengtes.

 

Innovaties

De flexibele Loox-lamp 2034 is voorzien van een USB-oplaadstation en de plintverlichting 2028 is uitgerust met een bewegingsmelder die activeert wanneer de lichtsterkte lager is dan 15 lux.

 

Profielen

Een verrijkt gamma met inbouwprofiel voor zijwaartse montage, een kastroede met lichthoek 40°, een ladeprofiel met geïntegreerde sensoren of bewegingsmelders.

 

Optimalisatie

Dankzij de omvormers kunnen lampen met verschillend vermogens gecombineerd worden (24 V-lampen met 12 V-lampen, 350 mA-lampen met 12 V-lampen en 12 V-lampen met 24 V-lampen) en bediend worden met één enkele voeding.

 

Energie-efficiëntie en kleurweergave-kwaliteit

Of het nu gaat om functionele verlichting, sfeerverlichting of puntverlichting, elke ledlamp wordt gekenmerkt door:

  • de energieklasse, gaande van A++ (zeer gering verbruik) tot A (gering verbruik)
  • het geschat energieverbruik, m.a.w. het energieverbruik uitgedrukt in kilowattuur (kW) per gebruik van 1000 u. Hoe lager deze waarde ligt, hoe geringer het verbruik is.
  • de CRI: (color rendering index) kleurweergave-index. Elke lamp bevat een CRI-waarde of kleurweergave van minimaal 80. 
Deel dit artikel:

Onze partners