Ls m massieve latten Hévéa van Triplaco geven theaterzaal een upgrade

In 2022 lanceerde Print Acoustics een nieuwe akoestische oplossing: massieve latten Hévéa op zwart PET vilt. Dit product van Triplaco corrigeert nagalm en kan zowel op een wand als op een plafond worden toegepast. Ondertussen werden de latten al gebruikt binnen verschillende projecten, waaronder de theaterzaal De Valkaart.

De oude theaterzaal De Valkaart in Oostkamp dateert van 1994 waardoor een upgrade noodzakelijk was. De werken gingen in maart 2022 van start en werden in januari 2023 voltooid door bouwonderneming Detrac NV. Zowel de bouwheer als de architect (bureau ADAM) wisten bij de start van het project dat het beste akoestische comfort voor veelzijdig gebruik van deze schouwburg van groot belang was. Daarnaast moest de akoestisch oplossing ook passen in een duurzaam en eigentijds theaterontwerp. Er werd uiteindelijk gekozen voor een akoestische oplossing van Triplaco, Ls m massieve latten Hévéa op zwart akoestisch vilt.

Geïntegreerde oplossing

De innovatieve plaat Ls m bestaat uit een basisplaat van een akoestisch zwart hoogwaardige BICO PET viltplaat van 12mm dikte (2400gr/m²) met hoogwaardige absorptieprofiel. Daarop zijn massieve Hévéa latten verlijmd van 31mm breedte en 18mm hoogte. Tussen deze latten is een intersectie van 18mm. Dit zorgt enerzijds voor garantie van maximale absorptie (alpha w= 0.95 : nl hoogste klasse A absorptie plaat in deze opstelling) en anderzijds een zeer rustige esthetiek door dat de breedte van de tussenvoeg dezelfde hoogte heeft als de lat, namelijk 18mm. Hierdoor krijgt de wand een massieve look vanuit verschillende perspectieven en toch is er een breedband hoogabsorptief profiel van deze wand.

Bijhorende Hévéa-platen werden gebruikt voor deurkaders, inliggende handgrepen met geïntegreerde ledverlichting, plint- en retourdetails. Met behulp van de verschillende plaatmaterialen van Triplaco was een volledig geïntegreerde oplossing mogelijk.

Lage TCO

De massieve latten Hévéa beschikken over een lage Total Cost of Ownership (TCO) doordat het product zeer eenvoudig, snel en kwalitatief geplaatst kan worden. De akoestische viltplaat heeft een hoogte van 3030mm en gevoegkante lange zijden. De naad wordt overlapt door een half-opgelijmde massieve lat.

In dit project koos de ontwerper voor massieve latten Hévéa met een matte Natural Oil van Rubio Monocoat afwerking . Hierdoor werd een zeer hedendaagse look van de zaal bekomen.

Kenmerken hévéa-latten

De massieve latten Hévéa worden gekenmerkt door:

  • hoogwaardig absortief
  • perfecte integratie met bijhorende platen
  • lage TCO door snelle montage
  • geen naden door overdekkende lat
Deel dit artikel:

Contacteer Print Acoustics By Triplaco

Onze partners